Facebook yeni servisini duyurdu

0
161 Okunma

Popüler sosyal medya platfromu Facebook, bağımsız bülten servisini faaliyete geçirdiğini duyurdu. Bulletin adı verilen bu platfromun çevrimiçi haber bülteni uygulaması Substack‘a iddialı bir rakip olacağı söyleniyor. İşte detaylar:

Bulletin servisi faaliyete geçti

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Bulletin‘i Facebook’ta canlı bir ses odasında tanıttı. Zuckerberg, yaptığı açıklamada yeni platformun bağımsız yazarları güçlendirmeye, yeni kitlelere ulaşmalarına ve işlerini güçlendirmelerine yardımcı olmaya odaklandığını belirtti.

facebook-yeni-servisini-duyurdu-1

Buna istinaden şirket lansman sırasında yazarlardan ücret almayacağını ve yazarların çalışmalarının ve abone listelerinin tam mülkiyetini elinde tuttuklarını ifade etti. Ayrıca spor ve finanstan bilim ve tıbba kadar çeşitli konuları kapsayacak şekilde Malcolm Gladwell, Tan France ve Erin Andrews ile sözleşme imzalandığı açıklandı.

Facebook’un Clubhouse rakibi özelliği kullanıma sunuldu

Zuckerberg, Bulletin’in Facebook’un içerik oluşturucu para kazanma araçlarını büyütmeye devam etme misyonunun bir parçası olduğunu söyledi. “Burada şirket genelinde amaç, sonunda yaratıcı işler yapan milyonlarca insanı desteklemek” dedi. Bulletin henüz kayıt kabul etmiyor ancak beta testi ve çalışmaları devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz