Facebook zihin okuyabilen bir gözlük geliştirecek

0
450 Okunma
zihin okuyabilen bir gozluk-01

Facebook bir süredir karşımıza ilginç patentleriyle çıkıyor. Bunlar arasında yer alan zihin okuyabilen bir gözlük gerçekten de ilginç görünüyor. Bilim kurgu filmlerinde ya da süper kahraman filmlerinde görmeye alışık olduğumuz zihin okuma özelliği gerçek hayata taşınıyor olabilir mi?

Facebook zihin okuyabilen bir gözlük patenti başvurusunu yaptı

Yıllar önce Google, tüm endüstride devrim yaratacağını düşündüğü bir ürünü piyasaya sürdü. Bu ürün Google Glass’dı ve aslında akıllı telefon veya başka bir teknolojiyle etkileşim oluşturabilecek bir gözlüktü. Bu, o zaman onlar için iyi bir fikir gibi görünüyordu ancak konunun gerçeği, hiç kimsenin bu gözlükleri gerçekten kullanmak istememesine bağlı olarak bu gözlüklerin gelişememesi oldu.

zihin okuyabilen bir gozluk-02

Tasarımsal olarak kötü görünen bu tarz gözlükler ne yazık ki insanların kullanmak istemeyeceği teknolojiler arasında yer alıyor.

Facebook bu felaketten ders almamış gibi görünüyor ve bir süredir kendi başına giyilebilir teknoloji üzerinde çalışıyor. Facebook’un akıllı gözlüklerinde benzersiz bir şey var ve bu, düşüncelerinizi okuyabileceği gerçeği olarak karşımıza çıkıyor. Bunun bir fikirden veya yazıdan ibaret olduğunu düşünmeyin zira şirket konu hakkında patent başvurusunu yaptı bile.

Bu patent başvurusu kelimenin tam anlamıyla gözlüklerin düşüncelerinizi okuyabileceği anlamına geliyor. Bunun gibi bir şeyin ne için kullanılabileceği bilinmiyor ve özellikle giyilebilir teknolojinin genellikle bu kadar popüler olmadığı için akıllara bu teknolojiyi kim kullanacak sorusunu getiriyor.

Yine de Facebook ne olursa olsun bu konuda ilerliyor gibi görünüyor.

Facebook’un beklenen tasarımı herkes için kullanımda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz