Photoshop kullananlara kötü haber: Tespit edilebiliyor!

0
299 Okunma
mobil uygulama Mirage

Hem App Store tarafında hem de Play Store tarafında çok fazla indirilen photoshop uygulamaları kullanan kişilere kötü bir haber var: Photoshopları tespit edebilen bir mobil uygulama, geliştirildi. Mirage adı verilen mobil uygulama fotoğraflara uygulanan photoshop işlemlerini gösterebiliyor.

Fotoğraflardaki düzenlemeyi ortaya çıkaran mobil uygulama Mirage

Instagram ve Snapchat gibi fotoğraf paylaşma uygulamalarının günden güne yükseldiğini görüyoruz. Hal böyle olunca en güzel fotoğrafı çekip paylaşmak için yarışan insanlar sıra dışı yöntemlere başvurabiliyor. Yalnızca filtre ekleyerek değil aynı zamanda ”güzelleştiren mobil uygulamalar” ile birlikte insanlar olmadıkları şekillerde kendilerini gösterebiliyor ve yansıtabiliyorlar.

Photoshop yapmak özellikle bazı kesimlerin vazgeçemediği işleler arasında yer alıyor. İşte buna istinaden Hindistanlı bir mobil uygulama geliştiricisi Akshat Jagga, fotoğraflardaki manipülasyonları tespit edip kaldırabilen yapay zeka tabanlı bir uygulama geliştirdi. Aynı zamanda Reddit kullanıcısı olan geliştirici, Mirage adlı bu uygulama ile yapılan düzenlemeleri tespit edebilmek için makine öğrenmesini kullanıldığını söylüyor.

mobil uygulama Mirage

Uygulamanın çalışması için bir fotoğraf yükleyebiliyor ya da ekran görüntüsü ekleyebiliyorsunuz. Bundan sonraki işlemleri halleden mobil uygulama, fotoğrafın neresine işlem uygulanmışsa size bunu gösteriyor. Ünlülerden, kusursuz görünen arkadaşlarınıza kadar kullanabileceğiniz bu uygulama App Store kullanıcıları için ücretli olarak sunuluyor. Google Play Store’da ise ücretsiz sunulan uygulamanın çalışma mantığında makine öğrenmesinin kullanılması dikkat çekiyor.

Mirage’ın uygulama mağazalarındaki puanlarına ve yorumlarına bakıldığında ise pek olumlu geri dönüşler almadığı görülüyor. Yine de mobil uygulama daha da geliştirildiğinde birçok kişinin foyası ortaya çıkacak gibi duruyor.

Klasik müzikseverlerin dikkatine: Concertino geldi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz