Facebook’tan büyük Clubhouse hamlesi

0
117 Okunma
facebook clubhouse

Tüm insanları etkisi altına Clubhouse için her geçen gün yeni bir rakip daha çıkıyor. Twitter’ın büyük hamlesinden sonra bu kez Facebook yeni bir özellik test etmeye başladı. “Sohbet Odaları” tarafına eklenecek olan özellik neredeyse Clubhouse ile aynı özelliklere sahip.

Clubhouse’a güçlü rakip: Facebook

facebook clubhouse

Daha önce birçok kez yeni özellikleri müjdeleyen Alessandro Paluzzi Facebook tarafından yeni bir özelliği ortaya çıkardı. Yazılımın gizli kodları arasında keşfettiği bu özellik ile ilgili detayları fotoğraf ile kullanıcılara aktardı.

Yayınlanan fotoğrafa göre Facebook sesli sohbet özelliği farklı araçlar ile birlikte geliyor. Kullanıcı burada “Canlı ses odası” oluşturup, yayınını ana sayfada paylaşabiliyor. Ayrıca arkadaşlarına özel mesaj atarak veya bağlantı linkini göndererek yayına ziyaretçi alabiliyor. Clubhouse ile neredeyse birebir benzerlik gösteren bu yeni ekran da; yayına katılan kullanıcılar üçerli sıralar ve dairesel fotoğraflarda yer alıyor. Şimdilik test aşamasında olan özelliğin, kendine özgü bir yapısı olması gerektiğinden başka bir tasarıma bürünmesi beklentiler arasında.

Clubhouse da rakipleri ile mücadele konusunda çeşitli adımlar atıyor. Yalnızca iOS tarafında kullanılan uygulama, Android kullanıcılar içinde kolları sıvadı. Dün yayılan haberlere göre uygulamanın Android versiyonunu bahar sonu gibi kullanabileceğiz. Fakat bu dönemde Twitter Spaces ve eğer kullanıma sunulursa Facebook yeni özelliği, Clubhouse’u geride bırakabilir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz