Facebook’un ardından izin sırası Twitter’da

0
111 Okunma
Twitter

iOS’un yayınladığı güncelleme ile mobil uygulamalar için yeni bir dönem başladı. Uygulama İzleme Şeffaflığı kapsamında artık iOS kullanıcıları izin vermeden veri paylaşımı gerçekleşmiyor. İlk filtreye takılan isim geçtiğimiz günlerde Facebook olmuştu. Şimdi sıra Twitter’da

Instagram web sürümü için yeni bir özellik getiriyor

Twitter kullanıcılardan izin istiyor

iOS 14.5 güncellemesi ile hayatımıza giren Uygulama İzleme Şeffaflığı, kullanıcıları mobil uygulamaların izinsiz takibe karşı korumaya başladı. 26 Nisan tarihinde yayınlanan bu güncelleme ile birlikte ilk talep Facebook’tan gelmişti. Ücretsiz kalmamıza yardım et şeklinde tehditkar bir talepte bulunan Facobook’un ardında Twitter’da izin istemeye başladı. Uygulamasına Spaces desteğini ekleyen Twitter son güncellemesi ile birlikte izin taleplerine başladı.

Twitter izin

Uygulamada görüntülenen açılır pencerede “Devam Et” seçeneğine dokunmak, kullanıcıları “Uygulamayı İzlememesini İsteyebilecekleri” veya şeffaflık ayarlarını değiştirmelerini sağlıyor. Facebook’a göre daha ılımlı bir talepte bulunan Twitter bu konuda baskı yapmıyor. iOS 14.5 güncellemesi ile gelen bu özellik, yapılan araştırmaya göre şimdilik sadece ABD’deki kullanıcıların %4’ünde aktif olarak kullanılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz