Süre doldu; WhatsApp bugünden itibaren kısıtlanıyor

0
471 Okunma

En çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, duyurduğu gizlilik sözleşmesi sebebi ile tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Şirket gelen tepkilerin ardından sözleşmenin yürürlüğe konmasını 15 Mayıs 2021’e ertelemişti. İşte o gün geldi ve WhatsApp gizlilik sözleşmesini onaylamayanları neler beklediğini açıkladı.

Gizlilik sözleşmesini onaylamayanları neler bekliyor?

WhatsApp’ın resmi blog sayfasında yer alan açıklamaya göre, sözleşmeyi onaylamayan kullanıcılar için büyük kısıtlamalar gelecek. Öncelikle gizlilik sözleşmesinin onaylanması için tüm kullanıcılara bir bildirim gönderilecek. Bildirim belli bir süre sonra kalıcı hale gelecek ve onaylamayanların uygulamaları kısıtlanacak. Daha sonra kullanıcılar aramaları cevaplandırabilecek. Ancak sohbet listelerine erişemeyecek. Birkaç hafta sonunda ise mesaj ile görüntülü veya sesli arama işlevleri tamamen kapatılacak.

WhatsApp daha önce gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını sileceğini açıklamıştı. Şirketin yaptığı yeni açıklamaya göre, hiçbir kullanıcı hesabı silinmeyecek. Ancak sözleşmeyi kabul etmezseniz uygulama zamanla işlevini yitirecek. Kullanıcılar bu durumdan rahatsız olurken WhatsApp, Twitter hesabından, “*takvimi kontrol ediyor. kahve döker*. Tamam. Hadi yapalım şunu. Hayır, kişisel mesajlarını göremiyorum. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğin zaman kabul edebilirsiniz.” paylaşımında bulundu.

WhatsApp alternatifi 4 mesajlaşma uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz