Film köşesinde bu hafta #4

0
411 Okunma
pembe teknoloji

Her cuma sizlerle paylaştığımız film köşesi serisi ile yeniden karşınızdayız. Aileniz ile birlikte hafta sonunda keyifli saatler geçirebilmeniz için aile veya çocuk kategorilerinden farklı filmler tavsiye ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Yukarı Bak filmini önermiştik. Filmi henüz izlemediyseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

[benzer]https://pembeteknoloji.com.tr/film-kosesinde-bu-hafta-3-11848/[/benzer]

Bu hafta film köşemizde, önceki 3 önerimizden farklı olarak bir kısa film yer alıyor. Kırmızı Balon isimli filmin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kırmızı Balon

 

Kırmızı Balon

Asıl adı Le Ballon Rouge  olan kısa film 1956 yapımı. Albert Lamorisse yönetmenliğini yaptığı dahiyane film, sadece çocukların değil yetişkinlerinde mutlaka izlemesi gerekenler arasında. Alanında birçok ödül alan Kırmızı Balon, zaman zaman televizyonlarda da rastlayabileceğiniz, ulaşılabilmesi oldukça kolay bir film.

Pascal, Paris sokaklarında kırmızı balonunun peşinden koşan masumane bir çocuk. Sokaklarda balonunun başına gelenleri gerçekçi bir çocuk gözüyle aktarıyor. Kırmızı Balon, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yıpranmış Paris sokaklarında hayatın tekdüzeliğinden uzak dostluğu samimi bir dille aktarmıştır. En iyi kısa film dalında Altın Palmiye ve en iyi özgün senaryo dalında Oscar ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca bu dalda Oscar ödülü kazanan ilk diyalogsuz filmdir.

Bu filmi henüz izlemediyseniz aileniz veya arkadaşlarınızla izleyebilirsiniz. Filmde eğlendirici ögelerin yanı sıra, biraz daha düşündürücü sahneler yer alıyor. Hem çocuklarınız hem de sizin için keyifli ve kişisel gelişiminize katkı sağlayacak film önerimiz hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Gelecek hafta film köşesinde yer almasını istediğiniz filmleri bizimle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz