Fırınınızın Sıcaklığını Nasıl Kalibre Edebilirsiniz?

0
252 Okunma
firininizin-sicakligini-nasil-kalibre-edebilirsiniz

Hiç bir tarifi harfiyen uyguladığınız, ancak yemeği fırından çıkarma zamanı geldiğinde, önemli ölçüde fazla veya az pişmiş olduğunu fark ettiğiniz oldu mu? Bunun birkaç nedeni olabilir; bunlardan biri, fırınınızın kalibre edilmesi gerekmesi olabilir. Bunu çeşitli fırın türlerinde nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Bir fırını neden kalibre etmelisiniz?

Zamanla, kontrolleri kullanarak fırınınızı ayarladığınız sıcaklık, gerçek iç sıcaklığı ile senkronize olmayabilir. Başka bir deyişle, 180 derecede pişirmeye ayarlarsanız, fırının içindekinden daha sıcak veya daha soğuk olabilir ve bu da yemeğin sonucunu etkiler.

Fırınınızın kalibre edilmesi gerekip gerekmediğini nasıl anlarsınız?

Herhangi bir ayarlama yapmadan önce, fırınınızın gerçekten kalibre edilmesi gerekip gerekmediğini görmek için hızlı bir test yapın. Bunu yapmak için:

  1. Fırınınızın orta rafının ortasına fırına uygun bir termometre yerleştirin ve kapıyı kapatın.
  2. Fırını 180 derece  önceden ısıtın.
  3. Fırın 180 dereceye ulaştığını gösterdiğinde, 30 dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın (termometreyi fırında bırakarak).
  4. Mümkünse, termometreyi fırın kapağından okuyun. Değilse, hemen çıkarın ve hemen okuyun.

Çoğu fırın tam olarak burun üzerinde olmayacak: Aslında, 15 derece 180 derece içindeki herhangi bir şey normal kabul edilir. Ancak termometreniz fırınınızın 180 veya altında veya üzerinde olduğunu gösteriyorsa, kalibrasyon zamanı gelmiştir.

firininizin-sicakligini-nasil-kalibre-edebilirsiniz-1

Bir fırın nasıl kalibre edilir

Kalibrasyon işlemi, fırınınızın markası, gazlı mı yoksa elektrikli mi olduğu ve kontrollerin dijital mi yoksa analog mu olduğu gibi birkaç farklı faktöre bağlı olacaktır.

Fırınınızı kalibre etmeyi öğrenmenin en kolay yolu, kullanım kılavuzunu kontrol etmektir. Artık elinizde yoksa, fırınınızın markası, markası ve modeli için hızlı bir çevrimiçi arama yapın ve kılavuzun dijital bir sürümünü bulabilmeniz gerekir. Kılavuz, kalibrasyon için talimatlar sağlayacaktır, ancak şimdilik genel bir bakış:

Dijital kontrollü gazlı veya elektrikli fırın

İşlem fırının markasına göre değişiklik gösterecektir. Örneğin, Whirlpool veya Frigidaire fırınınız varsa , “Pişirme” düğmesini “Cal” görünene kadar basılı tutun. Ardından, fırınınızın sıcak veya soğuk çalışmasına bağlı olarak sıcaklığı 10 derecelik artışlarla yukarı veya aşağı giderek ayarlamak için okları kullanın. Yani test, fırınınızı 180 dereceye ayarladığınızda aslında içerisinin 187 derece olduğunu gösteriyorsa, “aşağı” oka iki kez basmışsınızdır. Son olarak, “Enter” düğmesine basın.

firininizin-sicakligini-nasil-kalibre-edebilirsiniz-2

Analog kontrollü elektrikli fırın

Fırının sıcaklığını ayarlamak için kullandığınız düğmeyi veya kadranı fırının önünden hafifçe çekin. Sorun yaşıyorsanız, topuzu çıkarmanıza yardımcı olması için topuzun arkasına bir parça ip veya tel yerleştirebilirsiniz.

Kadranın arkasında bir veya iki vida bulunmalıdır: Bunların döndürülmesi fırının iç sıcaklığını ayarlar. Vidayı/vidaları yalnızca 1/8 tur çevirin, sıcaklığı azaltmak için saat yönünde ve artırmak için saat yönünün tersine çevirin (kontroller çok hassastır).

Ardından kadranı değiştirin ve termometre testini tekrar çalıştırın. Sıcaklık hala kapalıysa, işlemi tekrar yapın.

Analog kontrollü gazlı fırın

İşin içinde gaz olduğu için, her şeyin güvenli bir şekilde yapıldığından emin olmak için bu işi profesyonellere bırakmak en iyisidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz