Fujifilm Instax Mini Evo, paloroid fotoğrafçılığı sevenlerin yüzünü güldürdü

0
397 Okunma

Fujifilm, eski modellerinin fotoğrafçılıktan ziyade daha çok oyuncağa benzemesiyle ilgili yoğun eleştiriler altında kalmıştı. Ancak bu eleştirileri dikkate alan şirket, yeni modeliyle sevenlerinin yüzünü güldürdü. İşte yeni paloroid makinenin detayları…

Fujifilm İngiltere’de COVID-19 aşısı üretecek!

Fujifilm Instax Mini Evo, yeni özellikleriyle yüz güldürdü

Fujifilm’in en yeni anlık kamerası Instax Mini Evo, paloroid fotoğrafçılığını teşvik etmek için iyi tasarımı ve retro hileleri mükemmel bir şekilde dengelemeyi başarıyor. 100 yıl önceki kameraları çağrıştıran plastik bir gövdede yer, sezgisel kadranlara ve düğmelere ve 100 lens filtresi ve renk profili kombinasyonuna izin veren yazılıma sahip hibrit bir kamera. Ancak bu ince dengenin yaklaşık olarak 200 dolar değerinde yüksek bir fiyatı var.

Kadran ve düğmelerin kullanımı, pil ömrüyle inceleme videolarında artı puan toplayan Fujifilm Instax Mini Evo, dahili depolama sınırının beklenenden kısıtlı olması, vizöre sahip olmaması ve USB bağlantı kullanmasıyla birlikte kullanıcılardan eksi puan topladı. Instax Mini Evo, öncelikle Instax Mini filme fotoğraf yazdırabilme bonusu ile dijital bir kamera görevi görüyor. Ancak Mini Evo ile Fujifilm inanılmaz derecede işe yaramaz ses kayıt özelliğini bıraktı ve bunun yerine retro bir tasarımı benimsedi.

En heyecan verici olanı, Mini Evo’nun vintage görünümlü kadranları ve düğmeleri sadece bir cephe değildir; gerçekten çalışırlar. Örneğin, fotoğraf makinenizin üst kısmında fotoğraflarınızı yazdırmak için bir kol olarak yeniden tasarlanan bir kopya film ilerleme kolu var. Ve bir film kamerasındaki ISO kadranın tipik bir kadranı olan üstteki kadran, dijital film efektlerini değiştirmek için programlanmıştır. Lensin etrafındaki kadran, lens efektleri arasında geçiş yapmak için bile döner. Önceki Instax kameralarda, bu efektleri değiştirmek, Mini Evo’nun da sahip olduğu ilkel ve kafa karıştırıcı bir menü sistemini kazmak anlamına geliyordu.

3 inç LCD ekran, parlak ışıkta bile net ve kolay görülür ve kameranın genel profili, bu kamerayı dışarıda taşırken hiçbir zaman bir yük gibi hissetmeyebilecek kadar incedir. Ancak, keşke bir film kamerası kullanma hissini tamamlayacak bir vizör olsaydı. İşin iyi tarafı, Mini Evo’nun onsuz daha ince bir profili var. Mini Evo’da iki deklanşör düğmesi vardır: biri yatay yönlendirme fotoğrafları çekmek için üstte, diğeri ön tarafta, portre yönlendirme fotoğrafları çekmeye daha uygun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz