Fujifilm İngiltere’de COVID-19 aşısı üretecek!

0
550 Okunma
Fujifilm corona virüsü aşısı üretecek

Corona virüsü aşısı için ilk büyük adımı Rusya atmıştı. COVID-19 aşısını tescilleyen Rusya’nın ardından diğer ülkeler de konu hakkındaki araştırmalarını sıklaştırmıştı. Şimdi ise Fujifilm ve İngiltere arasındaki bir anlaşma ile birlikte aşı çalışmaları başladı. Japonya merkezli Fujifilm’in bir birimi olan Fujifilm Diosynth Biotechnologies bugün yaptığı açıklamada, Novavax Inc.’in corona virüs aşısını önümüzdeki yılın başlarından itibaren İngiltere’de üreteceğini aktardı. Fujifilm corona virüsü aşısı üretecek.

Fujifilm corona virüsü aşısı üretecek

Fujifilm Diosynth Biotechnologies, Billingham’daki bir tesiste İngiltere’ye tedarik edilmek üzere ABD biyoteknoloji firması tarafından geliştirilen COVID-19 aşısının 60 milyon dozunu oluşturmayı planlıyor.

Fujifilm Diosynth Biotechnologies yılda 180 milyon doz üretme kapasitesine sahip bir tesise ev sahipliği yaptığı biliniyor. Fujifilm Diosynth Biotechnologies, geliştireceği potansiyel aşıyı diğer ülkelere tedarik etmeyi düşünüyor.

İngiltere’deki üretime ek olarak Fujifilm Diosynth Biotechnologies‘in geçtiğimiz günlerde Kuzey Carolina’daki bir sahada aşı çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde sonbaharda başlaması bekleniyor. Hatta bu çalışma 30 bin denek üzerinde yapılacak bir klinik araştırmaya hazırlanılmasının ardından geldi.

Şu anda corona virüsü vaka sayısı 21 milyon 695 bin 781 kişiyi aşmış durumda. Bu vakaların 13 milyon 684 bin 221’i iyileşirken, 775 bin 588 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Fujifilm Instax Mini Link yazıcı duyuruldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz