Spotify, Podcast için yeni güncelleme getiriyor!

0
148 Okunma

Cuma günü geç saatlerde Spotify, ülkenin Ukrayna’yı işgalinin doğru bir şekilde kapsanmasını bastırmak için tasarlanan yeni yasası nedeniyle Rusya’daki hizmetini askıya aldığını duyurdu. Durumun hassasiyeti nedeniyle adının açıklanmamasını isteyen bir Spotify sözcüsü, “Ne yazık ki, son zamanlarda yürürlüğe giren ve bilgiye erişimi daha da kısıtlayan, özgür ifadeyi ortadan kaldırmak ve belirli haber türlerini kriminalize etmek, Spotify çalışanlarının ve hatta muhtemelen dinleyicilerimizin güvenliğini riske atıyor” dedi.

Spotify, kapatmayı Nisan ayı başına kadar tamamlamayı bekliyor. Ancak popüler müzik uygulaması Spotify, Podcast severler için yeni bir güncelleme ile karşımızda. İşte güncellemenin detayları…

Spotify Sevgililer Günü’ne özel müzik trendlerini paylaştı

Spotify, yeni bir Podcast akışı üzerine çalışıyor

Cuma öğleden sonra, Spotify uygulamasında bir değişiklik tespit edildi. Ekranın altına eklenen bir podcast sekmesinin tamamı değişmişti. Bir Spotify sözcüsü, şirketin bu tür güncellemeleri rutin olarak test ettiğini söyledi. Bu sekme, şu anda olduğu gibi, abone olduğunuz şovlarınızı veya indirilen bölümlerinizi göstermek için olmadığı iddia edildi.

Sayfa, farklı gösterilerin kartları arasında dikey olarak kaydırmanıza olanak tanır ve bir sonrakinde nelerin gösterebileceğinize dair net bir sıra yok. Bir bölüm ekranda ortalandığında, sesinin bir klibi oynatılıyor ve sayfa, abone olduğunuz ve abone olmadığınız programlardan bölümlerin bir karışımını öneriyor gibi görünüyor.

Paylaşılan ekran kayıtlarına göre popüler video uygulaması TikTok vari bir Podcast keşfeti dinleyicileri bekliyor olacak. Geçen yılın başında Podcast uygulaması olan Podz’u 50 milyon dolara satın alan Spotify, yeni  keşifler yapacak gibi gözüküyor. Spotify müzik keşfi için bu tür bir TikTok benzeri muadili olmadığını da belirtmekte fayda var.

Podcast severler olarak sizin Spotify’dan beklentiniz neler? Düşüncelerinizi yorum ve forum kısmında bekliyoruz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz