Google 2021 yılına kadar evden çalışmaya devam edecek!

0
249 Okunma

Corona virüsü nedeniyle kapanan iş yerleri Mayıs ayı itibariyle mağazalarını açmaya başlayacak. Teknoloji şirketlerinin önde gelenlerinden Google ise 2021 yılına kadar evden çalışmaya devam edeceklerini duyurdu.

 

Corona virüsü nedeniyle teknoloji şirketleri, giyim mağazaları daha birçok iş yerleri mağazalarını kapatmak zorunda kalmışlardı. İnternet üzerinden devam edebilen şirketler internet üzerinden ürünleri satıp, kazanmaya devam ettiler. Ama işlerin sadece internet üzerinden  yürütemeyenler ise işlerine bir süre ara vermek durumunda kaldılar. Son günlerde azalan vaka ve ölüm sayıları sonrası devletler hazırladıkları politkalarla birlikte bir çok iş yerin açılacağını duyurdu. Açılan mağaza ve iş yerleri insanlarda corona virüsü bitmiş gibi bir algı yaratmaya neden oldu. Hangi şirketlerin açıldığı ve açılacağı hakkında haberler duyarken önemli bir adım Google’dan geldi. Google 2021 yılına kadar evden çalışmaya devam edileceğini duyurdu.

Corona virüs yayılmasıyla çalışanlarını evden çalışma şekline geçiren Google’nın CEO’su Sundar Pichai çalışanlarına Ekim ayına ve muhtemelen yıl sonuna kadar evden çalışmaya devam edileceğini açıkladı. Google bu adımı atan ilk teknoloji şirketi değil. Facebook, perşembe günü yaptığı açıklamada personellerinin çoğunun 2021 yılına kadar evden çalışmaya devam edeceğini, Amazon’da personellerine en azından Ekim ayına kadar uzaktan çalışma sürecine bağlı kalmalarını söyledi. Böyle büyük şirketlerin evden çalışmaya devam etme adımı ise corona virüsünde bilinçli olmanın bir göstergesi. En büyük teknoloji şirketleri olan Google, Facebook ve Amazon yılın geri kalanında kapılarını kapatmayı planlıyorsa, olasılıklar diğer şirketlerin de bunu izlemeye başlayacağıdır.

 

Tokyo Game Show 2020 COVID-19 sebebiyle iptal!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz