Google Arts & Culture yeni eserlerle güncellendi

0
202 Okunma

Kullanıcıların oldukları yerden dünyanın dört bir yanındaki müzeleri, mimarî yapıları ve çeşitli sanat galerilerini görmelerini sağlayan Google Arts & Culture yeni eserlerle güncellendi. Google, Mali’nin tarihi ve çağdaş sanat ve kültürünü korumayı ve sergilemeyi amaçlayan dijital bir hazine olan Mali Magic’i piyasaya sürdü.

Google Arts & Culture’e 40.000’den fazla dijitalleştirilmiş eser eklendi

Google Arts & Culture, 2015’ten beri Mali’nin inanılmaz hikayelerini ve zengin mirasını dijitalleştirmek, küratörlüğünü yapmak ve paylaşmak için yerel ve uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Mali Magic olarak bilinen proje, 40.000’den fazla dijitalleştirilmiş el yazması sayfa varlığına, dokuz miras alanının sokak görünümü yakalamasına ve ilk olarak 13. yüzyılda inşa edilen dünyanın en büyük kerpiç yapısı olan Djenne Camii‘nin bir 3D modeline ve açıklamalı turuna sahiptir.

google-arts-culture-yeni-eserlerle-guncellendi-1

Katalog ayrıca, Malili şarkıcı-söz yazarı Fatoumata Diawara tarafından ülkenin kültürel mirası hakkında bilgi sağlamak amacıyla proje için özel olarak oluşturulan orijinal bir müzik albümü Maliba’yı da içeriyor. Kitaplığa web üzerinden ve Google ve Apple mağazalarındaki uygulamalar aracılığıyla erişilebilir. 2011 yılında 80 ülkeden 2.000’den fazla kültür kurumunun hazinelerini, hikayelerini ve bilgilerini toplayan dijital bir platform olarak başlatılan Google Arts & Culture, dünyanın her yerinden müzeleri ve miras alanlarını aşamalı olarak belgeliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz