Google Asistan mırıldanma ile şarkı bulabilecek!

0
430 Okunma
google asistan şarkı

Google, Siri rakibi olan Asistan uygulamasına yeni bir özellik getirdi. Artık Google Asistan, bir şarkı mırıldanıp o şarkıyı bulmasını istediğimizde bunu yapabilecek. Uygulama, gelen yeni özelliğiyle birlikte ise Shazam’a rakip olmuş olacak.

Google Asistan mırıldanma ile şarkı bularak Shazam’a rakip oldu

Genelde Shazam, bilinmeyen şarkıları dinleyerek bulmasıyla tanınan bir uygulama. Ancak Google Asistan yeni özelliğiyle bu konuda Shazam ile büyük rekabete girecek gibi duruyor. Çünkü, kullanıcılar ekstra bir uygulama yükleyerek şarkıyı bulmak yerine telefonda zaten var olan uygulamayı kullanmayı daha fazla tercih edebilir. Bu durum çoğunlukla Android kullanıcıları için geçerli olabilir.

google asistan şarkı, google asistan,

Android işletim sistemli telefonlarda Google Asistan’ın bu özelliğinde Türkçe de dahil olmak üzere 20 dil desteği bulunuyor. Ancak uygulama, iOS işletim sisteminde sadece İngilizce dilinde hizmet veriyor. 

Google Asistan’da şarkı bulmak isteyen kullanıcılar “Hum To Search” (mırıldan ve ara) özelliğini kullanmak için uygulamayı açtıktan sonra mikrofon simgesine basarak “bu şarkıyı ara” diyerek arama yapar. Bu talimat verildikten sonra kullanıcılar şarkıyı mırıldanarak, ıslık çalarak veya çalan şarkıyı dinleterek işlemini gerçekleştirebilir.

Uygulama, şarkıyı algıladıktan sonra en benzer üç şarkıyı sıralıyor. Bu şarkılardan herhangi birine tıklayan kullanıcılar o şarkıyı Google’da aratmış oluyor ve bilgilerine ulaşabiliyor.

En iyisi bu mu? Xiaomi Dreame Vacuum Mop F9 İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz