Google büyük siteleri üzen bir hata ile uğraşıyor

0
149 Okunma

İnternet evreninde yer alan en büyük platformları takip edenlerin son zamanlarda fark ettiği bir durum, arama motoru optimizasyonu ile ilgilenen uzmanları da şaşırttı. Google, dijital dünyanın en büyük sitelerinde yeni açılan sayfaları bir süredir sistemine kayıt edemiyor.

Google arama motoru optimizasyonu konusunda şikayetler aldı

Bir siteyi Google’ın veri tabanına eklemek, arama motoru optimizasyonuişlemlerinin en temel adımlarından biri olarak biliniyor. Kurumsal ve tanınmış olan internet mecralarının görünen ve görünmeyen kısımlarında bulunan sayfalar, kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Evde işleri kolaylaştıran Roomba i7 Plus satışa çıktı

Dün ortaya çıkan optimizasyon sorunu, Google’ın arama endeksleme sunucularından kaynaklandı. Birçok sitenin yeni içeriklerini kendi arama dizinine ekleyemeyen arama motoru, bu sebepten ötürü arama yapan kullanıcıların internet deneyimini de negatif bir şekilde etkiledi.

arama motoru optimizasyonuGoogle üzerinden aramalar yapan kullanıcılar, bazı sitelerin yeni eklenmiş olan içeriklerini veya sayfalarını hâlâ arama sonuçlarında göremiyorlar. Bu durumdan etkilenen ve uluslararası yayın yapan markalardan biri de CNN oldu.

Yaşanan indeks probleminden etkilenenler olduğu gibi etkilenmeyenler de oldu fakat ilgili sarsıcı sorun ilk değil. Zira bu yılın Mayıs ayında da benzer bir durum yaşanmıştı. Üç ay önceki mesele, birkaç saat içerisinde çözülmüştü.

Google Webmasters

@googlewmc

We’re aware of reports of indexing issues that are impacting some sites beginning earlier today. We’ll provide another update when we have more information to share.

289 people are talking about this
https://pembeteknoloji.com.tr/matrix-beyaz-perdeye-geri-donuyor-19256/

Google Webmasters ekibi, yeni mevzuyla alakalı kendi Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Bu sabahtan itibaren başlayan ve bazı siteleri etkileyen endeksleme sorunlarının raporlarından haberdarız. Paylaşacak daha fazla bilgimiz olduğunda size başka bir güncelleme sağlayacağız.”

Google Webmasters

@googlewmc

Related to this, we’re currently seeing issues in the URL Inspection tool within Search Console. We recommend waiting for this issue to be resolved, and then checking the URLs later on. Thanks for your patience & sorry for the inconvenience!

Google Webmasters

@googlewmc

A large part of this issue has been resolved – in particular, the URL Inspection tool should be working normally again. We’re currently still working on resolving the remaining issues and will update here once we have more to share. Thanks for your patient.

“Bununla ilgili olarak, şu anda “Arama Konsolu” sisteminde yer alan “URL Denetimi” aracında sorunlar görüyoruz. Bu sorunun çözülmesini beklemenizi ve daha sonra URL’leri kontrol etmenizi öneririz. Sabrınız için teşekkür ederiz ve rahatsızlıktan dolayı özür dileriz!”

Google arama motoru optimizasyonuDaha sonra yeni bir açıklama yapan yöneticiler, olumlu bir haberle kullanıcıları sevindirdi ve müjdeyi şu sözlerle verdi:

“Bu sorunun büyük bir kısmı çözüldü. Bilhassa “URL Denetimi” aracının normal bir şekilde tekrar çalışıyor olması gerekiyor. Kalan sorunları çözmek için çalışmaya devam ediyoruz ve paylaşacak daha çok bilgimiz olduğunda burayı güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!”

Kaynak:ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz