Ortak Wi-Fi alanlarındaki Instagram tehlikesi

0
106 Okunma

Instagram ile partnerliği bulunan bir pazarlama şirketinin aylık 1 milyonu aşan kullanıcı bilgisini başka şirketlere pazarladığı ortaya çıktı. Normal şartlarda 24 saat içinde silinen hikaye paylaşımlarını da kaydeden bu yolla birçok kullanıcı verisini kaydetti. Söz konusu sızıntı, ortak Wi-Fi alanları içindeki Instagram tehlikesi konusunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Business Insider’ın haberine göre, Hyp3r isimli veri şirketi ortaklığını kullanarak hikaye paylaşımlarını kayıt altına aldı1 milyon kullanıcının verilerini de kendi sunucularına aktaran şirket üyelerin tüm verilerini sızdırdı.

Instagram tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şirketin erişim hakkının kısıtlandığı bilgisine yer verildi.

Ortak Wi-Fi alanları en tehlikeli yerler

Son zamanların en büyük veri sızıntısı haberleriyle gündeme gelen Facebook, daha önce de Cambridge Analytica skandalına imza atmıştı.

Profili kapalı olan kişilerin verilerine erişilemezken en çok veri çekiminin oteller ve spor salonları gibi ortak Wi-Fi noktalarında gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Kullanıcı verileri için başka uygulama kullanıldı

Söylenene göre, Hyp3r söz konusu verileri Engage isimli uygulama ile şirketlere aktardı.

Genellikle otellere satılan bu uygulama otel yönetiminin kullanıcı verilerineulaşarak kullanıcılar hakkındaki verilere ulaşması üzerine kurulu. Instagramtarafından geliştiriciler ile paylaştığı verilerle bu uygulamayı oluşturmanın mümkün olmadığı açıklandı. Aynı zamanda Hyp3r yetkilileri de yaptıkları işlemin yasadışı olmadığı söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz