Google çöktü mü yoksa Türkiye’den mi çekildi?

0
229 Okunma
google-coktu-mu-yoksa-turkiyeden-mi-cekildi

Dünyanın en büyük arama motoru nedir diye sorsak kuşkusuz hemen hemen herkes vereceği cevap Google olur. Bugün öğle saatlerinde Google’a erişim birden kesildi. Google çöktü mü yoksa Türkiye’den gerçekten çekildi mi şüpheleri sosyal medya üzerinden oluşmaya başladı. Peki Google çöktü mü? Bu sorunun cevabı ve daha fazlası haberimizde…

Google çöktü mü?

google-coktu-mu-yoksa-turkiyeden-mi-cekildiYaklaşık yarım saat süren kesintiye, Türkiye başta olmak üzere Google’a 23 ülke maruz kaldı. Türkiye’de ise erişim sorunu özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Konya’da illerinde etkisini gösteriyor. Ayrıca YouTube, Gmail, Google Analytics ve arama sayfası da çalışmıyor.

Oppo’dan dev yatırım!

 

Google’a erişim sorunu hangi ülkelerde yaşandı?

Türkiye’nin dışında diğer erişim sorunu yaşayan ülkelere bakacak olursak Yunanistan, Bulgaristan ve Doğu Avrupa bölgesinde de Google’a erişilemedi.

google-coktu-mu-yoksa-turkiyeden-mi-cekildi
İngiltere, Almanya, İsviçre ve Portekiz gibi ülkelerde ve Avrupa’nın bazı kesimlerinde kısmi denebilecek erişim sıkıntıları meydana geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Google’a erişim sıkıntısıyla ile ilgili resmi bir açıklama geldi. Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın Twitter sayfasından yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:
Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir.”

Google Türkiye konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Huawei P40 Pro’da o hizmetleri kullanamayacaksınız!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz