Google’dan Sabire Aydemir’e özel Doodle

0
294 Okunma

Önemli gün ve etkinlikleri doodle ile kutlayan Google, Sabire Aydemir için de bir doodle hazırladı. Türkiye’nin ilk kadın veteriner hekim olan Aydemir Google sayesinde tüm dünyada anılıyor.

Sabire Aydemir kimdir?

google-dan-sabire-aydemir-e-ozel-doodle-1

1910 yılında Kastamonu’da doğan Sabire Aydemir ilkokulu İnebolu’da, ortaöğrenimini ise 1933 yılında Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. Doktor olmayı hedefleyen Aydemir, hayvanları çok seviyordu. Liseden mezun olduğu yıl veteriner bölümüne kız öğrencilerin de alınacağını öğrendi. Büyük heyecan duyan Sabire Hanım veteriner fakültesini tercih ederek, Türkiye’nin ilk kadın veteriner hekimi ünvanına sahip oldu.

Başarılarıyla kadınlara örnek olan Sabire Aydemir 1937 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nde bakteriyoloji dalında asistan olarak 5 yıl daha çalıştı. Ardından Bakteriyoloji Uzmanı unvanını elde etti. İstanbul Pendik Bakteriyoloji ve Araştırma Enstitüsü’nde Bakteriyolog Veteriner hekim olarak çalışan Aydemir daha sonra Samsun Atakum’da bulunan Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsünden Bakteriyoloji Mütehassısı Kuduz Laboratuvarı şefi olarak emekli oldu. Ankara’da 1991 yılında 81 yaşında hayata gözlerini yuman Sabire Aydemir  bir kız bir erkek çocuk annesiydi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz