Google Dokümanlar çalışmaları kolaylaştıracak yeni özelliğini duyurdu

0
187 Okunma

Google Dokümanlar ortak çalışma prensibin vazgeçilmezi. Birden çok kullanıcının birlikte çalışma sürdürebildiği bu sistem artık yeni bir özelliğe sahip. Sosyal medya ve mesajlaşmaların vazgeçilmezi olan emojiler, artık Google Dokümanlar’da da kullanılabilecek.

Google Dokümanlar emoji özelliğine kavuştu

Google bir blog yazısı ile yayınladığı özelliğe dair kısa bir kullanım videosu da paylaştı. Blog yazısında şu açıklamaya yer verdi;

“Yeni emoji tepkileri özelliği, belge içeriği hakkındaki görüşlerinizi ifade etmek için yorumlara daha az resmi bir alternatif sunuyor.”

Google dokümanlar gif video

Yukarıdaki açıklama ve görselden de anlaşıldığı gibi bu özellik “düzenleme” modunda kullanılabiliyor. Dilediğiniz alanlarda emoji ile fikirlerinizi beyan edebiliyorsunuz. Bunun için sadece bir metin ya da grafiği işaretleyerek “tepki ekle” simgesine dokunmanız yeterli.

Yeni özellik ile beğendiğiniz alanlara ya da şaşırdığınız açıklamalara uzun uzun ifadeler yazmanıza gerek yok. Tek bir emoji ile duygularınızı ifade edebileceksiniz. Bu yeni yöntem çalışmalar ile ilgili geri bildirim eklemenin hiç şüphesiz en kestirme yolu. Ayrıca bu özellik için herhangi bir yönetici kontrolü detayı da bulunmuyor. Tüm dosya çalışanları özellikten faydalanabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz