Google fotoğraflar için eklenecek yeni konum özelliği

0
252 Okunma
Google Fotograflar-2

Google Fotoğraflar milyonlarca kişinin aktif olarak kullandığı servisler arasında yer alıyor. Fotoğrafları görmeyi sağlayan Google Fotoğraflar, aynı zamanda eklenecek konum özelliği ile birlikte bu fotoğrafları konumlara göre listeleyecek gibi görünüyor. Haritayı keşfet olarak adlandırılan özellik, şu an için test aşamasında görünüyor.

Google Fotoğraflar için gelecek konum özelliği

Google Fotoğraflar için test edilen konumlandırma özelliği, fotoğrafları bulundukları konumlara göre listelemeyi mümkün kılacak. Şu an için test aşamasında olan bu özellik eğer eklenirse anıları hatırlamayı daha kolay hale getirecek gibi görünüyor.

Google kısa süre önce Google Fotoğraflar için yeni sürümünü yayımladı. Bununla birlikte yeni bir özellik de eklenmiş oldu. Bu özellik henüz her kullanıcıya sunulmamış olup, test aşamasında olduğu söyleniyor.

Google Fotoğraflar’ın üzerinde çalıştığı özellik, kullanıcılara çekildikleri veya tıklandıkları konumlar temelinde tüm fotoğraflarını ve videolarını harita görünümünde görüntüleme olanağı sağlayacak olması.

Google Fotograflar-2

Bu fikir, 2019’da üçüncü taraf bir uygulama tarafından yayınlanan ‘Google Fotoğrafları için Fotoğraf Haritası’ özelliğine dayanıyor. Bunu ek bir uygulama gerektirmeden servise getirmeyi planlayan Google, gelecekteki güncellemeler ile bu özelliği resmi ve yerel bir özellik haline getiriyor.

Bu özellik ilk olarak bir Android geliştiricisi olan Alessandro Paluzzi tarafından Google Play Store’da uygulamanın son sürümünde keşfedildi. Paluzzi, uygulamada ara bölümüne girildiğinde, haritayı keşfet butonuna ulaşan ‘Haritayı Keşfet’ özelliğini ilk kez başlatıyorsanız, bir tanıtım iletişim kutusu göreceğinizi söylüyor.

Söz konusu özellik ile kullanıcılar, fotoğrafları bu şekilde listeleyerek, fotoğrafları filtreleyebilecek ve konumlarına göre düzenleyebilecekler, ayrıca kullanıcıların fotoğrafları aracılığıyla bu belirli yerlerde geçirdikleri güzel zamanların hatırlamalarını sağlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz