Google’da yeni dönem! Gemini, Bard’ın yerini alıyor!

0
267 Okunma

Yapay zeka teknolojisi hayatımızda gün geçtikçe daha da yayılıyor. Google da bu teknolojiyi oldukça yaygın kullanan şirketlerden biri. Şirket geçtiğimiz aylarda Gemini’ı duyurmuştu. İlerleyen günlerde ise bu teknolojinin Google Bard’ın yerini alarak yepyeni bir dönem başlatması bekleniyor. Gemini, bahsi geçen yeniliği ise , Gemini Advanced ile yapacak. Peki Gemini Advanced’in özellikleri ve fiyatı ne olacak? İşte detaylar…

İşte Google Gemini Advanced’in özellikleri ve fiyatı!

Gemini Advanced, Google Gemini’nin Ultra 1.0 olarak belirttiği en yeni ve en büyük modeli olarak adlandırılabilir. Aynı zamanda Tarih, Hukuk, Matematik gibi yaklaşık 57 konunun birleşimleri ile oluşan ve bununla beraber problemleri çözme yeteneklerinin test edildiği,  MMLU’da konulardaki uzmanları geçen ilk Google’ın ilk modeli.

Gemini Advanced özellikleri fiyatı

Gemini Advanced, Gemini’in ultra sürümü olarak adlandırılıyor. Nitekim, içinde barındırdığı kodlama, mantık yürütme gibi gibi pek çok alanda oldukça başarılı bir deneyim sunuyor. Aynı zamanda, Google’ın yapay zeka özelliklerinin en iyisini tek bir yerde sunan yeni Google One AI Premium planına abone olarak kullanılmaya başlandı. Üstelik Workspace ve Google Cloud gibi insanların ve işletmelerin her gün kullandığı ürünlere Gemini modellerinin yeteneklerini getiriyor.

Zaten Workspace ‘de 1 milyondan fazla kişi, Duet AI aracılığıyla üretkenliklerini ve yaratıcılıklarını artıran özellikleri kullanmayı tercih ediyor.  Duet AI da Workspace için Gemini olacak ve yakında Google One AI Premium planına sahip tüketiciler Gmail, Docs, Sheets, Slides ve Meet’te Gemini’yi kullanabilecekler.

Gemini Advanced özellikleri fiyatı

Duet AI, Google Cloud’da ilerleyen günlerde Gemini adı altında olacak. Gemini, şirketlerin üretkenliğini artırmasına, geliştiricilerin daha hızlı kod yazmasına ve kuruluşların siber saldırılardan korunmasına yardımcı olacak yani tüm bunlarla birlikte pek çok fayda daha sağlayacak.

Gemini Advanced abonelik fiyatı ne olacak?

Google Advanced, kullanıcılarına başlangıçta 2 ay ücretsiz bir deneyim sunacak. 2 aylık ücretsiz deneme süresinden sonra ise aylık 19.99 dolar olarak belirlendi. Türkiye’de ise bu fiyat Gemini Advanced, Google One AI Premium Planı’nın bir parçası olarak aylık 719.99 TL olacak. Bunun yanı sıra Türkiye’de de ilk 2 ay ücretsiz deneme süresi olacak.

Gemini, mobil cihazlarda da kullanılabilecek. Peki nasıl?

Artık Android’de yeni bir uygulama ve iOS’te Google uygulaması ile Gemini ve Gemini Advanced için yeni bir mobil deneyim sunulmaya başlanıyor. Böylece telefonunuzdaki Gemini ile hareket halindeyken her türlü yardım için yazabilecek, konuşabilecek veya bir resim ekleme imkanınız olabilecek.

Android için Gemini, üretimsel yapay zeka kullanan yeni bir asistan türü olacak. Gemini uygulamasını indirdiğinizde ya da Google Asistan’ı açtığınızda ya uygulamadan ya da Google Asistan’ı etkinleştirdiğiniz yerden  Gemini’a erişmeniz mümkün olacak.

Google Asistan’ın pek çok özelliği sesli Gemini uygulaması ile de kullanılabilecek. iOS işletim sisteminde ise Gemini’a doğrudan erişim olacak. Google uygulamasından erişimin ise önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor.

Gemini 8 Şubat itibariyle  ABD’deki Android ve iOS telefonlarda İngilizce olarak kullanıma sunuldu. Aynı zamanda ilerleyen günlerde de tamamen kullanılabilir olacak. Gemini’a İngilizce, Japonca ve Korece olarak erişmeniz mümkün olacak. Bunun yanı sıra yakın günlerde de daha fazla dil ve ülke aktif edilmiş olacak.

Windows 11, iki uygulamasına veda ediyor!

İlerleyen günlerde de Google Bard artık Gemini olarak adlandırılacak. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz