NASA, çok uzaklarda bir Süper Dünya keşfetti!

0
246 Okunma

NASA, evrenin sır perdesini aralamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bu Uzay Ajansı’nın teleskopları, çok uzaklarda dünyaya benzeyen ve Süper Dünya olarak adlandırdıkları bi gezegen keşfetti. İşte detaylar…

NASA yeni bir keşif yaptı. İşte karşınızda Dünyaya benzeyen gezegen “Süper Dünya”!

NASA her geçen gün, yaptığı keşiflerle bilim dünyasını aydınlatmaya devam ediyor. Dünya yörüngesinde bulunan ve NASA’ya teleskoplar çok uzaklarda bir gezegen keşfetti. Uzay Ajansı Yeni keşfettiği bu gezegene Süper Dünya adını verdi.

Süper Dünya

Kayalıklardan oluşmuş olan bu gezegen, yaklaşık olarak 137 ışık yılı uzaklıkta ve Dünya’nın içinde bulunmadığı başka bir güneş sisteminde yer alıyor. 137 ışık yılı dediğimiz uzaklığın hemen hemen 6 trilyon mil uzaklık demek olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Yine de bilinmeyen ve sonsuz olarak adlandırdığımız uzayda bu mesafe çok da uzak değil.

Yaklaşık olarak dünyanın 1,5 katı büyüklüğünde olan bu gezegene NASA, bilimsel olarak TOI-715 b diyor. Bu yeni gezegeni diğer gezegenlerden ayıran çok önemli bir unsur var. O da bu gezegenin “Goldilocks” olarak adlandırılan yaşanabilir bir bölgenin yörüngesinde bulunuyor olması.

NASA, bu durum için resmi web sitesinde bir açıklama yaptı. Bu açıklama ise şöyle: “Bu, gezegene yüzeyinde sıvı su oluşması için doğru sıcaklığı verebilecek yıldızdan uzaklıktır. Yüzey suyunun mevcut olması, özellikle de uygun bir atmosfere sahip olması için elbette başka birçok faktörün de sıralanması gerekir.”

TOI-715 b olarak bahsettiğimiz gezegen kendi yıldızına oldukça yakın bir yörüngede dönüyor.  Aynı zamanda bu her yörünge 19 gün sürüyor. NASA bu gezgenin diğer gezegenler kadar sıcak olmadığını düşünüyor. Sebebi ise bahsi geçen yıldızın Güneş’ten hem daha soğuk hem de daha küçük olması. Uzay ajansında çalışan bilim insanları, bu tür yıldızları kırmızı cüce olarak adlandırıyor.

TUA, Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk deneyini paylaştı!

NASA’nın bu gezegen ile yakından ilgilenmesinin bir sebebi var. O da soğuk kırmızı cücelerin etrafında bulunan kayalık gezegenler orada yaşanabilmesi için oldukça elverişli. Yani bu da demek oluyor ki NASA bu gezegende Dünya’ya ait birtakım izler arıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz