Windows 11, iki uygulamasına veda ediyor!

0
264 Okunma

Microsoft şirketi, artık eski uygulamaların fişini  çekmeye karar verdi. Geçtiğimiz yıllarda tahsis ettiği Posta ve Takvim uygulamaları önümüzdeki günlerde Windows 11 için iptal edilecek. Peki neden? İşte detaylar…

Microsoft, Windows 11 için Posta ve Takvim uygulamalarını kaldırma kararı aldı!

Microsoft, artık eski uygulamalarını yavaş yavaş kaldırıyor. Geçtiğimiz günlerde Filmler ve Harita uygulamalarını Windows 11’den kaldıran şirket bu kez de Posta ve Takvim uygulamalarını kaldıracağını duyurdu. 2024 yılının sonlarında yayımlayacakları bir güncelleme ile bu iki uygulama artık Windows 11 içerisinde yer almayacak.

Windows 11 posta takvim

Şirketin yaptığı paylaşıma göre bahsi geçen iki uygulama için herhangi bir güncelleme desteği bulunmayacak. 2024 yılının son günü yani 31 Aralık’ta ise resmi desteğin tamamen kesileceği aynı zamanda Microsoft Store’dan da kaldırılacağı belirtildi.

Büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft, yaptığı açıklamada resmi herhangi bir uyarıda bulunmadı. Fakat ilerleyen günlerde Posta ve Takvim kullanan kişilerin uygulamalarında konu ile ilgili birtakım mesajların olabileceği öngörülüyor.

Microsoft şirketi 2024 yılında teknoloji pazarına sürülecek olan bilgisayarlarda hali hazırda Outlook uygulamasının yüklü olacağını belirtti. Bu da demek oluyor ki Outlook uygulamasının kullanımı ile birlikte Posta ve Takvim uygulamalarına artık gerek olmayacak.

Şirket, Windows 11 işletim sisteminden Posta ve Takvim uygulamalarını kaldırsa bile Outlook kullanmak istemeyen kullanıcılar yine bu iki uygulamayı kullanabilecekler. Microsoft bu konuda yaptığı açıklamada söz konusu bu iki uygulamanın önümüzdeki yıl dahilinde açık tutulacağını da belirtti. Ancak ilerleyen günlerde resmi desteğin kesilmesi ile birlikte birtakım güvenlik açığı olabileceğini de belirtmekte fayda var.

Ocak ayı itibariyle en çok kullanılan işletim sistemleri belli oldu!

Posta ve Takvim uygulamaları ilk kez Windows 8 ile hayatımıza girdi. Çok uzun yıllar boyunca pek çok kullanıcı için hizmet verdi. Fakat şirket artık, eski uygulamalara veda ederek, Windows 11 ile yeni uygulamalara yelken açma peşinde.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Posta ve Takvim uygulamalarını kullanıyor musunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz