Google Gizli Mod ile kullanıcıları yanıltıyor mu?

0
214 Okunma
Gizli mod

İnternet üzerinde herhangi bir şey ararken çerezlerden etkilenmemek için ya da arama geçmişimizde bulunmasını istemediğimizden “Gizli Mod” seçeneğini kullanıyoruz. Google şimdi bu mod sebebi ile davalık oldu. Şirket bu modun yeterince açık ifadelerle ne anlama geldiğini belirttiğini iddia edip davaları reddetse de, bu toplu red için onay çıkmadı.

Gizli Mod internette görünmezlik anlamına gelmiyor

Davaya göre Google, Gizli Mod açıkken hala veri toplamaya devam ediyor ve bu durumu kullanıcılardan gizliyor. Fakat Google bunu gizlemediğini ve tarayıcının kullanıldığı sürece izlendiklerini kullanıcılara ifade ettiğini belitti. Gizlilik Politikası altında bulunan maddelere göre normal ya da gizli hangi modu kullanırsanız kullanın; Google daime verilerinizi topluyor. Bu politikadan kullanıcıların haberdar olduğunu ve verilerin toplanmasında kullanıcıları yanıltmadığını ifade eden Google, yine de toplu davalardan kaçamadı.

Davanın açılması, Google’ın bu konuda ki zayıflığını ifade etmiyor. Elbette süreç sonunda iki taraftan birinin haksızlığı ortaya çıkacak. Fakat şunu söylemekte fayda var. Gizli Mod, tamamı ile gizli kalan bir mod değil. Tanımlayıcı trafiği engellememek için siteleri arama geçmişinizden ve çerezlerden uzak tutmak için sunulmuş bir hizmet.

Google Mesajların yeni özelliği kurtarıcınız olacak!

Davanın sonucunda Google’ın, bu mod ile kullanıcılardan neler topladığı ortaya çıkacak. Bu tür şikayetler hizmet kapsamı altında şirketlerin önemli bilgileri gömmesine engel olabiliyor. Kısacası kullandığımızın teknolojilerin hakkımızdaki işlemlerini bu tür davalar ile daha net öğrenebiliyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz