Google, Hangouts devrini bitirip Chat devrini başlatıyor!

0
170 Okunma

Google, ücretsiz anında mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformu Hangouts devrini bitiriyor. Şirket, daha önce Google Workspace için ödeme yapan müşterilerine sunduğu Google Chat uygulaması için Hangouts ile ilgili yeni planlar yaptı. Önümüzdeki yıl Hangouts kullanıcıları Google Chat uygulamasını kullanmaya yönlendirilecek.

Google Hangouts yerini Google Chat’e bırakıyor

2021’in ilk yarısına kadar kullanılmaya devam edecek olan Hangouts’ta bulunan görüşmeler, sohbet geçmişi ve kişiler Google Chat uygulamasına otomatik olarak aktarılabilecek. Bu taşıma için hangi adımların gerekli olacağı belli değil ancak Google bir noktada rehberliği paylaşacağını söylüyor.

google hangouts chat

Bu yenilik daha önce de beklenen bir durumdu, Google 2018’de yaptığı bir açıklamada Hangouts kullanıcılarını Meet ve Chat’e taşımayı planladığını belirtmişti. Hangouts’tan Chat’e geçiş aşamalı olarak gerçekleşecek ve her iki mesajlaşma hizmetinin de hala kullanılabilir olduğu bir zaman aralığı olacak.

Ayrıca Chat, Gmail’in içinde ve bağımsız bir uygulamada sunulan ücretsiz bir hizmet haline gelecek. Google, blogunda: “Önümüzdeki yıl, Chat hem Gmail’deki entegre deneyimde hem de Chat bağımsız uygulamasında ücretsiz bir hizmet olarak sunulacak. Sohbet, gelen kutusuna gönderme, daha hızlı arama, emoji tepkileri ve önerilen yanıtlar gibi yararlı eklemelerle birlikte doğrudan ve grup mesajlaşma gibi tanıdık Hangouts özelliklerini içerir. 2021’in ilk yarısından itibaren, herkes Hangouts’tan Chat’e geçiş yapmaya başlayabilir. Sorunsuz bir geçiş sağlamak için, Hangouts görüşmelerinizin yanı sıra kişiler ve kayıtlı geçmişinizin de otomatik olarak taşınmasına yardımcı olacağız.” dedi.

2020 model Samsung Akıllı TV’lerde Google Asistan kullanılacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz