Google, Canlı Görünüm özelliği ile çıtayı yükseltti!

0
459 Okunma
google haritalar canlı görünüm, live view

Google Haritalar, kullanıcılarına artırılmış gerçeklik hizmeti sunuyor. Telefonun kamerasına bakıldığında önemli yerlerin yol tarifini ve konumları canlı ortam üzerinde gösterebilecek. Canlı Görünüm (Live View) adı verilen bu özellik 2019 yılında Google Pixel kullanıcılarına sunulmuştu. Şimdi ise Google’ın perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Google Haritalar Canlı Görünüm özelliğini Android kullanıcıları ile birlikte iPhone kullanıcılarına da sunacak.

Google Haritalar Canlı Görünüm özelliği nerelerde kullanılacak?

Ülkemizde en çok kullanılan harita uygulamalarından birisi olan Google Haritalar, yepyeni bir özellik ile karşımıza çıktı. Live View olarak adlandırılan özellik, artırılmış gerçeklik ile haritaları çok farklı bir dünyaya taşıyor. Daha önce bilgisayar ortamında hazırlanan harita görüntüleri üzerinden yol tarifini gösteren Google Haritalar, şimdi telefon kamerasını kullanarak canlı ortam üzerinden konum gösterecek.

canlı görünüm, live view, google haritalar canlı görünüm,

Özellik daha çok şehrin ünlü yerlerini, meydanları ve tarihi yerleri göstermede kullanılacak. Bunun dışında konumunu paylaşan başka kullanıcıların yanına gitmek için de işaretlenen noktaya doğru artırılmış gerçeklik kullanılabilecek. Bunun yanında işaretlenen konum Canlı Görünüm özelliğinin kapsadığı konumlarda olmak zorunda.

Live View özelliği ile önemli yerlerin konumunun görüleceği şehirler ise sınırlı durumda. İstanbul’un da arasında olduğu şehirler şu şekilde: Amsterdam, Bangkok, Barselona, ​​Berlin, Budapeşte, Dubai, Floransa, İstanbul, Kuala Lumpur, Kyoto, Londra, Los Angeles, Madrid, Milano, Münih, New York, Osaka, Paris , Prag, Roma, San Francisco, Sidney, Tokyo ve Viyana.

TikTok’ta mafya reklamı yapan kişi tutuklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz