Twitter ırkçılık suçlamalarına son verebilecek mi?

0
60 Okunma
twitter ırkçılık, twitter yeni özellik

Twitter geçtiğimiz haftalarda ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Sosyal medya devi paylaşılan resimlerin önizlemesinde görüntüdeki kişilerin konumu değişik olsa da her zaman beyaz insanları önizlemede gösteriyordu. Bunu fark eden kullanıcılar bu ırkçı yaklaşıma büyük tepki gösterdi. Şimdi ise Twitter bu ırkçılık durumunu ortadan kaldırmak için kullanıcılarına yeni bir özellik sunabilir.

Twitter ırkçılık suçlamalarından sonra yeni özellik deniyor

Kullanıcıların da platformda bir çok farklı şekilde denediği paylaşımlarda her zaman görüntüdeki beyaz kişi önizlemede görünüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket “Ekibimiz modeli göndermeden önce önyargı testi yaptı ve testlerimizde ırk veya cinsiyet önyargısı bulamadı.” şeklinde konuştu.

Yine de konuyla ilgileneceğini söyleyen Twitter bu konuda bir adım attı ve yeni özellik üzerinde çalışmaya başladı. Gelen haberlere göre sosyal medya platformunda bir resim veya fotoğraf paylaşıldığı zaman görüntünün ön izlemesinde hangi kısmının kırpılacağına kullanıcılar kendileri karar verecek.

Şirket paylaştığı tweette bu özelliği sunarken paylaşılan eklentide şu ifadelere yer veriyor: ”Bugüne kadarki analizlerimiz ırk veya cinsiyet önyargısı göstermedi. Fotoğrafları otomatik olarak kırpma şeklimizin zarar verme potansiyeli olduğu anlamına geldiğini biliyoruz. Bu ürünü ilk tasarlarken ve inşa ederken, bu olasılığı öngörmek için daha iyi bir iş çıkarmalıydık.” dedi.

Ayrıca yeni özelliği hakkında da temennilerde bulundu: ”İnsanlara resimlerinin bir Tweette nasıl görüneceği konusunda daha fazla görünürlük ve kontrol sağlayarak makine öğrenimi tabanlı görüntü kırpmaya olan bağımlılığımızı azaltma çalışmalarına öncelik veriyoruz.”

Google, Canlı Görünüm özelliği ile çıtayı yükseltti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz