Google Haritalar rota üzerindeki yol ücretlerini göstermeye başladı!

0
143 Okunma
google haritalar

Navigasonun hayatımızı girmesi ile bilinmez yol neredeyse kalmadı. Herhangi bir konuma giderken kullandığımız Google Haritalar en kestirme yolları bize sunmaya devam ediyor. Şimdi bu hizmet daha da genişliyor. Artık yol ücretlerini önceden hesaplayabileceksiniz.

Disney+ Türkiye macerası resmi olarak başladı

Google Haritalar tahmini yol ücretleri bildirimi sunuyor

Google Haritalar

Konum servisini kullanarak başka bir yere doğru yoldan gitmenizi sağlayan navigasyon hizmetleri; yolculuk yapanların işini bir hayli kolaylaştırıyor. Google Haritalarda tüm yollar içerisinden size en uygun rotayı bulma konusunda hizmet sağlıyor. Fakat bu hizmeti sağlarken genellikle daha kestirme olduğu için ücretli yol önerisinde bulunabiliyordu. Artık Haritalar üzerinden yapacağınız sorgularda rota için ödemeniz gereken tahmini tutarı görebileceksiniz. iOS ve Android tarafında hizmet veren bu sistem; isterseniz ücretsiz yolları tercih etmenize yardımcı olacak. Google Maps bu konu ile ilgili bir tweet paylaştı.

Şimdilik Türkiye de aktif hale gelmeyen özellik; ABD, Japonya, Endonezya ve Hindistan için aktif edildi. Şimdilik 2000 yol üzerinde bildirim yapabilen uygulama, ilerleyen süreçte bu hizmeti daha da genişleterek diğer ülkelere de yaymayı planlıyor. Üstelik farklı para birimleri ve ödeme koşulları için ayarlar kısmından bilgilerini güncelleyerek size uygun verileri daha kolay elde etmeniz de mümkün. Google bu özellik ile ilgili şu açıklamayı yapıyor;

“Yerel otoyol geçiş makamlarından alınan güvenilir bilgiler sayesinde; navigasyona başlamadan önce varış noktanıza giden tahmini otoyol ücretini göreceksiniz. Bunu sunarken geçiş ücretine olup olmaması, haftanın hangi günü olduğu ve geçiş ücretinin geçeceğiniz belirli bir zamanda ne kadara mal olması beklendiği gibi faktörlere bakarız.”

Şimdilik sadece 4 ülkede kullanılabilen özelliğin; 2022 sonu ya da 2023 başında Türkiye’de de aktif edilmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz