Google Haritalar yakında daha az yakıt harcamanızı sağlayacak

0
174 Okunma

Google Haritalar şu anda hedefinize giden en hızlı rotayı sunmaya çalışıyor. Ancak yakında, sahip oldukları arabanın türüne göre sürücülere de enerji açısından en verimli rota sunulacak gibi görünüyor. İşte detaylar…

Google Haritalar güncellemesi tasarruf etmenize yardımcı olabilir

Yaklaşan bu özellik, 9to5Google tarafından Google Haritalar uygulamasının bir çöküşü sırasında keşfedildi ve yine de sizi hedefinize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmayı hedefleyecek, ancak aynı zamanda enerji verimliliğini de hesaba katacak. Daha doğrudan ancak sıkışık bir rota sizi otoyolda daha uzun bir sürüş kadar hızlı bir şekilde oraya götürürse, bu araçlar daha düşük hızlarda en iyi performansı gösterdiğinden ve dur-kalk trafiğinden diğer araçlara göre daha az etkilendiğinden, uygulama elektrikli ve hibrit sürücülerin bu yolu kullanmasını önerebilir. içten yanmalı araçlar. Benzer şekilde, benzinli veya dizel bir otomobilin otoyolu kullanması ve sıkışık bir şehir merkezine daha fazla kirlilik eklemekten kaçınması mantıklıdır.

google-haritalar-yakinda-daha-az-yakit-harcamanizi-saglayacak-1

Uygulamada bulunan metin şunları belirtir: “Yeni! Aracınızın motor tipine uygun yakıt tasarruflu rotalar alın…Motor tipinizi seçerek daha fazla yakıt tasarrufu yapın…Bu bilgi, Haritalar’ın size en fazla yakıt veya enerji tasarrufu sağlayacak rotayı bulmasına yardımcı olur.” Bu özellik, Google’ın bir rota oluştururken paralı yol ücretlerini hesaba  katmak için para tasarrufu sağlayan bir araç eklemeye başlamasından kısa bir süre sonra gelir .

Bunun gibi keşiflerde her zaman olduğu gibi, özelliğin tüm Google Haritalar kullanıcılarına sunulacağını kesin olarak söyleyemeyiz. Ancak mevcut beta sürümüne dahil edilmesi, geliştirmenin iyi bir şekilde devam ettiğini ve her şeyin yolunda gittiğini ve bu yılın ilerleyen saatlerinde uygulamaya gelmesi gerektiğini gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz