Netflix şifrelerini paylaşanlara yaptırım uygulayacak!

0
166 Okunma
Netflix filmi

Dijital yayın platformu Netflix, tüm dünyada severek kullanılıyor. Son zamanlarda fiyatların artması ile kullanıcı sayısında düşüşler yaşayan platform, bunun hesap paylaşımı kaynaklı olduğunu da dile getirdi. Bu konudaki tedbirlerini arttıran Netflix; üzerinde çalıştığı yeni özellik sayesinde hesap paylaşan kişilerden ekstra ücret talep edecek.

Netflix “ev ekle” özelliği ile hesap paylaşımını yasal hale getiriyor

Geçtiğimiz aylarda neredeyse tüm ülkelerde ciddi bir fiyat artışı söz konusu oldu. Disney Plus gibi farklı platformlarında hizmet vermesi benzer platformlar arasındaki rekabeti arttırdı. Uygun fiyatlı seçenekler için çalışmalarını sürdüren Netflix, öncelikle hesap paylaşımı konusunda bir düzenleme getiriyor. Kullanıcı bilgileriyle birçok cihazdan erişim sağlanabilen platformun fiyat politikası sebebi ile ortak kullanımı oldukça yaygın. Bunu tespit etmekte zorlanan Netflix yeni bir özellik test etmeye hazırlanıyor. Ev ekle adının verildiği bu yeni özellik sayesinde artık hesap paylaşımı yasal hale gelecek. Bu sayede tek bir hesap üzerinden erişen ev sayısı kadar ekstra ücret talep edilebilecek.

İlk olarak Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras’ta test edilmeye başlanacak özellik; önümüzdeki ay aktif olacak. Daha sonra diğer ülkelere de yayılması beklenen özelliğin ücretleri de ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Şimdilik 2,99 dolar olarak belirlenen ücretin tüm ülkeler için hangi fiyat aralığında olacağı bilinmiyor. Fazla kişi sayısını tek bir hesapta toplanmasına ise izin verilmeyecek. Ev ekle özelliği için maksimum 3 ev hakkı olacak. Dördüncü bir kişinin bu durumda yeni bir hesap açması gerekecek.

Şimdilik daha fazla ayrıntının yer almadığı sistem şifre paylaşımının iki taraf için de daha adaletli olmasını sağlıyor. Sizce Netflix tarafından geliştirilen bu yeni özellik işe yarayacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz