Google Haritalar yeni özelliklerini duyurdu

0
187 Okunma
Google Haritalar

Yolculukların vazgeçilmezi haline gelen Google Haritalar, birtakım yeni özelliklerini duyurdu. Gelmesi beklenen özellikleri ile birlikte Haritalar uygulaması kullanıcıların işini kolaylaştıracak.

Google Chrome yakında şifrelerinizin ne kadar güçlü olduğunu tespit edecek

Google Haritalar için birtakım yeni özellikle ekleniyor

Google, henüz gitmediğiniz yerler hakkında bilgi almanın en kısa yolunu Haritalar özelliğinde sunuyor. Yol tarifleri, mekan önerileri ve daha birçok alanda kullanılan bu platforma yepyeni özellikler geliyor. Bugün duyurusu yapılan bilgilere göre gelecek olan özellikler şöyle;

Google Haritalar

Güncelleme sonrası uygulama üzerinden 100 farklı lokasyonun havadan fotoğrafını görebileceksiniz. Gerçekçi fotoğraflar ile bu belli lokasyonların üzerinde uçuyor gibi hissedebilirsiniz. Bu özellik sayesinde mekanlar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmanız mümkün. Bir diğer özellik ise arkadaşlarınız ile buluşacağınızda ya da onları takip ettiğinizde işinize yarayacak. Nasıl mı? Arkadaşınız sizinle bir konum paylaştıktan sonra eğer o konumdan hareket ederse bildirim alacaksınız. Özelliği kullanışlı yapan şey, iki taraflı olarakta kullanılabilmesi. Yani birine konum attınız ve doğru yere gidip gitmediğini kontrol etmek istiyorsanız bunun için de bildirim alabileceksiniz. Bu sayede arkadaş buluşmaları daha pratik hale gelecek. Diğer bir özellik ise sporseverleri ilgilendiriyor. Bisiklet sürmeyi seven ve bununla ilgili daha detaylı yol bilgileri görmek isteyen kullanıcılar artık Google Haritalar üzerinden hareket edecek. Bisiklet yolunuz boyunca karşınıza çıkacak tüm engel ve trafik ile ilgili bilgiler bu platformdan öğrenebileceksiniz.

İlgili özelliklerin büyük bölümü yakında herkes için aktif hale gelecek. Üstelik özellikler Android ve iOS kullanıcıları için geçerli olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz