Google Chrome yakında şifrelerinizin ne kadar güçlü olduğunu tespit edecek

0
170 Okunma
Google Chrome yakında şifrelerinizin ne kadar güçlü olduğunu tespit edecek

Arama motoru denilince birçoğumuzun aklına Google Chrome geliyor. Kişisel verilerimizi paylaştığımız bu arama motoru artık güvenliği üst düzeye çıkaracak. Ortaya çıkan bilgilere göre Chrome yakında şifrelerinizin gücü hakkında bilgi verecek. İşte detaylar.

Google Chrome şifre gücünüz hakkında sizi uyaracak

google chrome 88

Sosyal medya hesapları, e-ticaret sitelerine ya da abonelik sistemi ile kullanılan herhangi bir platforma girerken şifre oluştururuz. Kullanıcıların birçoğu akılda kalıcılığı kolay olan şifreler oluşturuyor. Bir güvenlik zafiyeti oluşturan bu duruma Google bir son vermeye hazırlanıyor. Güçlü şifre oluşturma konusunda artık ek bir yere başvurmadan direk Google Chrome üzerinden uyarı alabileceksiniz. About Chromebooks tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre Google yeni güncellemesi ile birlikte bunu sunmaya hazırlanıyor.

Güçlü şifre nasıl oluşturulur?

Kişisel hesaplarınız için ardışık rakamlar, art arda gelen harfler ya da doğum tarihi, telefon numarası gibi veriler kullanıyorsanız şifrenizi hemen değiştirin. Güvenliğinizi tehlikeye atan bu basit sıralamalar hesapların çalınmasına neden olabilir. Peki güçlü şifre nasıl oluşturulur. Yapılan araştırmalara göre bir şifrenin güçlü olması için birkaç şart bulunuyor. Bunları listeleyecek olursak;

  • Kişisel bilgilerinizi içeren şifreler oluşturmayın.
  • En az bir büyük ve küçük harf bulundurun.
  • En az bir sayısal veri kullanın.
  • Çok kısa şifreler oluşturmayın.
  • Noktalama işaretlerinden bir tanesini kullanın.

Tabi ki oluşturduğunu şifreyi telefonunuza ya da bilgisayarınıza yazılı olarak kaydetmeyin. Örneğin, pembeteknoloji34 güvenli bir şifre değilken; Pembeteknoloji.34 güvenli bir şifredir. Bu şifrelerin kötü niyetli yazılımlar tarafından çözülmesi zordur. Şifreniz ne kadar farklı parametre içeriyor ve uzunsa çözülme süresi de o kadar uzar.

Samsung Galaxy S22 için yeni bir renk seçeneği geldi: Bora Purple

Bu bilgiler ışığında siz de şifrelerinizi güvenli hale getirebilirsiniz. Google Chrome tarafında yapılacak güncelleme ile şifrelerinizin gücünü direk olarak tarayıcı üzerinden tespit edebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz