Video oyunları sağlık üzerinde ne kadar etkili?

0
469 Okunma
kadınların oynadığı mobil oyunlar

Özellikle gençlerin sıklıkla başvurduğu video oyunlarının insan sağlığı üzerinde hiçbir etkisi olmadığı ortaya çıktı. Yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıkan verilere göre sanılanın aksine video oyunlarının sağlığa bir zararı bulunmuyor. İşte araştırmanın detayları.

Video oyunları zihinsel sağlığınız için bir tehdit değil

mobil oyunlar

Bu zamana kadar video oyunlarının sağlık ve psikolojiye olan zararlarından konuştuk. Özellikle zihinsel sağlığa yaptığı olumsuz etkiler ile gündeme gelen oyunların aslında sanıldığı kadar da zarar vermediği ortaya çıktı. Tüm olumsuz yorumları gerisinde bırakan araştırma Oxford Üniversitesinde yapıldı. 40.000 kişinin dahil edildiği araştırma sonuçlarına göre video oyunları zihinsel sağlığınız için bir tehdit değil.

Oxford Üniversitesinde gerçekleşen araştırmaya göre, video oyunları oynamak için harcanan zaman refah seviyesi üzerinde hiçbir etkiye sahip değil. Ayrıca bu oyunların zihinsel sağlığa da herhangi bir zararı yok. Araştırmanın asıl hedefi oyunların insanların refah seviyesi üzerindeki etkisi belirlemekti. Önceki yapılan çalışmaların verileri yerine gerçek kimlikleri kullanan Oxford ekibi, sanılandan çok başka bir sonuçla karşılaştı. Yedi farklı oyun yayıncısının işbirliği ile gerçekleşen araştırmaya kendi rızası ile 40.000 kişi katıldı.

Logitech kadınlara özel Aurora oyuncu serisini tanıttı!

Oyun oynama alışkanlıklarının ele alındığı araştırma hakkında Andy Przybylsk durumu özetledi. “Altı hafta boyunca izlediğimiz 40.000 kişi için yaşam memnuniyetlerini ve duygusal durumlarını ortaya çıkarmak için uygun koşullar sağladık. Fakat bunlar üzerinde hiçbir kanıt bulamadık.” diyen Przybylsk sözlerine devam etti. Araştırmacıya göre insanların oyunları oynarken sahip oldukları zihniyet önemli. Eğlenmek ve arkadaşlar ile sosyalleşmek için oynanan oyunların genel sağlık durumuna bir etkisi bulunmuyor. Elbette ki uzun süreli ve mecbur hissederek oynanan oyunların olumsuz etkileri var. Fakat 10 saati aşmayan ve eğlenme odaklı oynanan oyunlar sanıldığı gibi zihinsel sağlığınıza zarar vermiyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz