Google I/O etkinliğinden hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler

0
188 Okunma
Google etkinliği

Google bu yıl I/O etkinliği ile birçok yeniliğe imza attı. Şaşırtıcı derecede yapay zekaya bağlı farklı özellikler artık hayatımızda yer alacak. Kendini her alanda geliştiren Google kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmaya hazırlanıyor. İşte I/O etkinliği ile hayatımıza giren yenilikler

Android 12 Beta 1 alacak telefonlar belli oldu

Hepsi birbirinden farklı, hayatımızı kolaylaştıracak yenilikler

Android cihazların daha verimli kullanılması amacıyla Yeni sürüm olan Android 12 bu etkinlik ile duyuruldu. Yeni işletim sistemi ve getirdiği kolaylıklara buradan ulaşabilirsiniz.

Google

Google’ın en dikkat çeken yeniliklerinden bir tanesi deri ve cilt hastalıklarını belirleyen sistemi oldu. Artık telefon kamerası ile cildinizdeki problemleri tespit edebileceksiniz. Yapay zeka sayesinde akıllı telefonunuz kişisel dermatoloğunuz haline gelecek.

Google Android 12 işletim sistemi sayesinde artık araba anahtarlarının yerini akıllı telefonlar alabilir. Şimdilik kısıtlı telefon ve araba modeli ile deneyimlenebilen bu özelliğin ilerleyen yıllarda artması bekleniyor.

Etkinlikte en dikkat çeken yeniliklerden bir diğeri yeni yapay zeka temelli LaMDA oldu. Bu yeni sistem yapay zekayı üst derecede kullanabilen bir kişisel asistan. Bu asistan kendisinin bir nesnenin yerine koyarak sorularınızı yanıtlayabiliyor. Henüz başlangıç aşamasında olan bu sistem şimdiden umut vadediyor.

Google fotoğraflar

Etkinlik ile gelen bir diğer özellik Google Fotoğraflar ile alakalı. Birçok akıllı telefon kullanıcısının fotoğraflarını yedeklediği bu platform artık fotoğrafları birer animasyon haline getirebilecek. Böylece hareketsiz fotoğraflarınız tek bir dokunuşla adeta canlanacak.

Google tarafında sadece etkinlik sırında değil sonrasında da bazı duyurular oldu. Project Starline adındaki yeni sistem video görüşmelerini üçüncü boyuta taşıyor. Bu sistem sayesinde video konferanslarda karşınızda gerçekten biri varmış gibi hissedeceksiniz.

Google Haritalar için de bir yenilik bulunuyor. Güvenli Rota adı verilen bu özellik ile gitmek istediğiniz yere en kolay ve güvenli ve hızlı şekilde gitmeniz sağlanacak.

Google’ın Docs ve Meet gibi sistemlerin birbiri ile entegre edecek Smart Canvas alt yapısı da Google etkinliğinde duyurulan yeniliklerden bir tanesi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz