Google’ın sahip olduğu Fitbit yeni cihazlarını tanıttı

0
308 Okunma

İnsanların spor ve sağlık durumlarını takip edebilmesini sağlayan cihazlar geliştiren Fitbit ürün gamına üç yeni modeli ekledi. Sense 2, Versa 4 ve Inspire 3 isimli yeni cihazların özelliklerine bir göz atalım…

Sense 2, Versa 4 ve Inspire 3  özellikleri

Fitbit, Inspire 3 fitness takipçisi ile Fitbit Versa 4 ve Sense 2 akıllı saatlerini duyurdu. Inspire 3, her zaman ilk kez açık olan bir renkli ekrana sahiptir. Versa 4 ve Sense 2, öncekilerden daha ince ve daha hafif bir tasarıma ve fiziksel düğme dönüşlerine sahiptir.

Fitbit Inspire 3, günde 24 saat kullanıcı etkinliğini izleyen bir fitness takipçisidir. Cihaz, diğer şeylerin yanı sıra adım sayısını, tüketilen kaloriyi, kalp atış hızını, stresi ve uyku kalitesini ölçer. İzleyici ayrıca kalp sağlığını kaydedebilir ve kullanıcının hangi faaliyetleri üstlendiğini anlayabilir.

google-in-sahip-oldugu-fitbit-yeni-cihazlarini-tanitti-1

Yeni izleyici, önceki model olan Inspire 2’ye büyük ölçüde benziyor. En büyük gelişme, her zaman açık renkli ekran. Üreticiye göre, ekran her zaman açık olmasına rağmen, Inspire 3 tek bir pil şarjıyla yaklaşık on gün dayanır. Fitbit Versa 4 ve Sense 2 de öncekilerin açıkça ardıllarıdır. Fitbit artık Google’ın bir parçası olmasına rağmen, akıllı saatler Fitbit’in kendi işletim sisteminde çalışır: Fitbit OS. Google‘ın ayrıca akıllı saatler için bir işletim sistemi vardır: Wear OS.

google-in-sahip-oldugu-fitbit-yeni-cihazlarini-tanitti-2

Versa 4 ve Sense 2 ile ilgili en önemli gelişme, saatlere daha ince ve hafif bir tasarım kazandırılmış olması. Ek olarak, her iki saatte de kullanım için artık fiziksel bir düğme var. Öncekileri kaçırdılar. Fitbit’e göre her iki akıllı saatin de yalnızca altı günde bir şarj edilmesi gerekiyor. Fitbit’e göre, saatler on iki dakikalık şarjla tüm gün dayanabiliyor.

Fitbit Sense 2, stresi ölçmek için doğru bir “ceda sensörü” ile donatılmıştır. Sensör bunu derideki elektriksel aktivitedeki farklılıkları ölçerek yapar. Fitbit’e göre bu, diğer stres ölçüm yollarından çok daha doğru bir ölçüm sonucu üretir. Fitbit, Google Haritalar ve Google Cüzdan’ın Versa 4 ve Sense 2 için kullanılabileceğini duyurdu. Bu uygulamalar akıllı saatlerde kullanılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz