Hayat değiştiren 5 tıbbi akıllı telefon uygulamalası!

0
215 Okunma

Telefonlarımızı tıbbi araçlara dönüştürmek, sağlık hizmetlerinin artan maliyetleriyle savaşmamızda yardımcı olmanın mükememel bir yolu! Teknoloji ve sağlık son on yıldır inanılmaz ölçüde iç içe. AI destekli protezlerden şeker seviyesi okuma dövmelerine kadar , araştırmacılar ve bilim insanları sürekli olarak bizi daha sağlıklı ve mutlu kılan yeni teknolojiler geliştiriyorlar. Pembeteknoloji ekibi olarak bu yazımızda, bazı hastalıklarımızın teşhisi ve tedavisinde bizlere yardımcı olabilecek 5 tıbbi teknoloji akıllı telefon uygulamasını ele aldık.

1.Medici

Medici , hastaları ve doktorları cep telefonları üzerinden birbirleriyle iletişime geçmesini sağlayan tıbbi bir uygulama. Uygulama, sağlık profesyonelleri ile hataları her zaman ve her yerde tıbbi uzmanlar ile bağlantı kurarak erişilebilir duruma getiriyor.

Medici, biri uygulayıcı ve biri hasta olmak üzere iki uygulamaya sahip. Hasta bir doktora bağlandığında, doktor semptomlarını tanımlayabiliyor, resim gönderebiliyor ve hemen doktordan tavsiye alabiliyor.

Medici, insanlara gereksiz ve pahalı yolculukları önlemek ve doktorlara HIPPA uyumlu kalırken doktorların daha geniş bir yelpazede erişmesini sağlamak için yardım etmeyi amaçlamaktaMedici, sağlık alanlarına sınırlı erişime sahip uzak bölgelerde yaşayan insanlar için bir oyun motoru olabiliyor. Gerçek doktorlara gerçek zamanlı olarak erişebilmeleri sayesinde uzak bölgelerde yaşayan veya hareketlilik sorunları yaşayan kişiler, acı verici veya pahalı seyahat etmeden ihtiyaç duydukları yardımı alabiliyorlar.

2.SkinVision

SkinVision , cildinizi riskli benler için kontrol etmemizi sağlayan bir uygulama. SkinVision uygulaması, cilt kanserinin erken tespiti için oldukça önemli! Cilt kanseri özellikle Batı ülkelerinde hızla büyüyor. SkinVision uygulaması, insanların riskli mollerinin fotoğraflarını çekmelerine ve bir uzmana gitmeden ve görmeden bir değerlendirme yapabilmelerini sağlıyor.

SkinVision uzman dermatoloğunuzun yerine geçmezken, kötü ve çilli ciltleri olan insanlar için, onların mollerini izleme alışkanlığı kazanması ve alışılmadık bir büyüme veya değişim belirtileri göstermesi için gerçekten yararlı bir araç!

5 tıbbi teknoloji akıllı telefon uygulamalası

 

3.Ada – sağlık rehberi

ADA hastalara güç vermeyi amaçlayan AI özellikli bir sağlık bakım uygulaması. Ada, kullanıcılarını semptomları hakkında sorgulamak için bir sohbet kutusu tekniği kullanıyor.  Basit, ilgili soruları sorarak, binlerce benzer vakalarla cevaplarımızı karşılaştırarak çalışıyor. Belirtiler için olası açıklamaları bulmamıza yardımcı oluyor.

 

4.Lumify

Lumify , Phillips tarafından geliştirilen portatif bir ultrason. Bu cihaz doktorların, tarama cihazlarını, bulundukları her yerde bir ultrason tanılama aracına sahip olmak için akıllı cihazlarına bağlaması ile çalışıyor.Lumify uzak bölgelerdeki hastaneler için ya da  pahalı ultrason makineleri için fonun bulunmadığı bölgelerde hayat kurtarıcı bir araç! Uygulama  , analiz için hazır hale getiren her görüntüyü optimize ediyor. Ayrıca doktorlar, ikinci bir görüş için profesyoneller arasında görüntüleri hızlı ve güvenle paylaşabiliyor.

Doktorlar servise abonelik ödüyor, uygulamayı indiriyor, tarama dönüştürücüsünü takıyor. Hareket halindeyken ultrasound’ları tamamlamaya başlayabiliyor. Lumify sayesinde doktorlar, nerede olurlarsa olsunlar önemli teşhisler yapabiliyor

5.WellDoc

20 yaşın üstündeki her 10 yetişkinden birden fazlası diyabet hastasıdır. Bu hastalığın teşhisi ve tedavisinde WellDoc adındaki tıbbi akıllı telefon uygulaması önemli bir görevi üstleniyor. WellDoc’un sistemi verileri analiz ediyor. Hastaların ilaçlarını ve tedavisini yönetmelerine yardımcı olacak kişisel bir koç sunuyor. Kullanıcılarına, özel sağlık yardımları sunarken sağlık profesyonellerine yardımcı olmak için gıdalarını, genel sağlıklarını ve ilaçlarını izlemelerini teşvik ediyor

Uygulamanın kullanıcıları, uygun gıdaların listelerinden yerel restoranların yararlı menü kılavuzlarına kadar çok çeşitli bilgilere erişebiliyor. Son olarak, uygulama, medikal uzmanlara önceden raporlar gönderebiliyor. Böylece uzman, hastaları daha görmedenönce üzerinde çalışmalar yapmaya başlayabiliyor.

https://youtu.be/xT16q1zoWsA

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz