Google TV’den çocuk profili özelliği

0
191 Okunma

Google TV, çocuk profili özelliğini sunmaya hazırlanmakta. Bu özellik sayesinde ekran süresini ve çocukların hangi uygulamalara erişebileceğini yönetmek daha kolay olacak. Google TV, ebeveyn denetimleri olmadığı için küçük çocuklu aileler konusunda bazı temel özellikler olmadan piyasaya çıkmıştı. Kullanıcılardan gelen geri dönüşleri dikkate alan şirket, çocuk profili özelliğini destekleyeceğini açıkladı.

Beklenen özellik nihayet geliyor

Google; çocuğunuzun bir profil sahibi olmak için yeterince büyük olduğunu varsayıyor. Mevcut Google hesaplarını kullanarak yeni profiller ekleyebileceğinizi belirtiyor. Özellik sayesinde ebeveynler bir çocuk profilinde hangi uygulamaların bulunmasını istediklerine karar verebilir ve bir yetişkinin hesabıyla satın alınan filmleri ve TV şovlarını ailenin geri kalanıyla paylaşabilmektedirler.

Bunlara ek olarak ekran süresi sınırları da gelen özelliklerden bir tanesi. Ebeveyn çocuğunun ne kadar süre vakit geçirebileceğini bu sayede ayarlayabiliyor. Ayrıca bir uyku vakti özelliği de mevcut. Family Link programı üzerinden bu ekran süresi sınırlarını Chromebook ya da Android cihazından kontrol edebilmeniz mümkün. Yeni özelliğe, önümüzdeki ay ABD’deki kullanıcılar erişebilecek. Birkaç ay içinde ise dünya çapında kullanabilmek mümkün olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz