Google uyardı! Bu uygulamaları hemen silin!

0
150 Okunma

Popüler uygulamaları taklit eden bazı sahte uygulamalara karşı Google, tüm kullanıcılarını uyardı. İşte o uygulamalar…

Google, iki uygulamayı kara listeye aldı

Google Play Store içerisinde birçok uygulamayı barındırıyor. Maalesef bu uygulamaların her biri güvenli olmuyor. Bazı kötü amaçlı geliştiriciler de uygulamalarını yayınlıyor. Google, bu geliştiricilerden ikisini daha fark etti. Google’ın kara listeye aldığı o uygulamaları daha önce telefonunuza yüklediyseniz hemen silmelisiniz.

Hangi uygulamalar kara listeye alındı?

İki sahte mesajlaşma uygulaması, Telegram ve Signal‘e benzeyecek şekilde tasarlandı. Google, verilerinizi çalabilecek kötü amaçlı uygulamalar olduğunu öne sürerek bunları Play Store’dan kaldırdı. Play Store’dan kaldırılan uygulamaların isimleri ise Signal Plus Messenger ve FlyGram. İlk uygulama Google Play Store’da dokuz aydan fazla süredir aktifti ve uygulama Google tarafından kaldırılıncaya kadar yaklaşık 100 bin kez indirildi. 

FlyGram uygulaması da aynı geliştirici grubu tarafından oluşturuldu. Bu uygulama da Play Store’dan kaldırılsa dahi her iki uygulama da üçüncü taraf web sitelerinde ve Samsung Uygulama Mağazası aracılığı ile kullanılmaya devam ediyor.

Bu uygulamalardan birini daha önce telefonunuza yüklediyseniz Signal, uygulamayı kaldırmanızı ve bunu yapmadan önce hesabınızın bu uygulamalarla bağlantısını kestiğinizden emin olmanızı öneriyor. Signal Plus, hem gönderilen hem de alınan mesajları ve telefon rehberine kadar erişebilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz