Google Voice artık şüpheli spam çağrıları konusunda kullanıcıları uyaracak

0
122 Okunma

Teknoloji devi Google , telefon hizmeti Google Voice’a kullanıcıları spam aramalar konusunda uyaracak bir “spam olduğundan şüphelenilen arayan” etiketi eklediğini duyurdu.

Google Voice ‘spam olduğundan şüphelenilen arayan’ ifadesini ekleyecek

Teknoloji devi Perşembe günü bir Workspace Updates blog yazısında, etiketin kullanıcıları istenmeyen aramalardan ve potansiyel olarak zararlı dolandırıcılıklardan korumaya yardımcı olacağını söyledi. Yeni etiket, gelen arama ekranında ve kullanıcıların arama geçmişinde görünecektir.

google-voice-artik-supheli-spam-cagrilari-konusunda-kullanicilari-uyaracak-1

Google, “Şirket bu belirlemeyi, Google’ın arama ekosisteminde her ay milyarlarca istenmeyen aramayı belirleyen aynı gelişmiş yapay zekayı (AI) kullanarak yapıyor” dedi. Kullanıcılar, spam olduğundan şüphelenilen aramayı onaylama seçeneğine sahiptir; bu sayede, bu numaradan gelecek aramalar doğrudan sesli mesaja yönlendirilir veya “etiketli bir aramayı spam değil olarak işaretleyebilir, ardından şüpheli spam etiketi bu numara için bir daha asla görüntülenmez.”

Bu özelliğin yönetici kontrolü yoktur ve tüm Google Voice kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Bu arada, geçen hafta, daha iyi bir arama deneyimi sağlamak amacıyla teknoloji devi, devam eden aramaları otomatik olarak hücresel veri hizmeti ile Wi-Fi arasında değiştirecek olan Google Voice’a yeni bir ‘akıllı ağ değiştirme’ özelliği sunmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz