Google Voice yeni faydalı bir özellik kazanacak

0
373 Okunma
Google Voice çağrı aktarma özelliği

Google her ne kadar arama motoru olarak aktif kullanılıyor olsa da yine de birçok servisi milyonlarca kişiye ulaşıyor. Bunlardan birisi olan Google Voice çağrı aktarma özelliği gelecek güncellemelerde kullanıcılara sunuluyor olacak. Bu sayede aramalar noktasında kolaylıklar sağlanacak.

Google Voice çağrı aktarma özelliği

Bazı bölgelerde kullanımda olan Google Voice, yeni bir güncelleme ile birlikte arama yaparken,  devam eden aramaları kişilere ve diğer numaralara aktarabileceğinizi gösteriyor. Google Voice’un kullanılmadığı ülkeler şu an için fazla olsa da ilerleyen günlerde daha fazla bölgede kullanıma sunulacağı düşünülüyor. Google Voice, G-Suite‘in parçası olduğundan beri birçok özellik kazandı.

Yeni ortaya çıkan detaylara göre çağrı aktarma özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Aktif bir Google Voice hesabınız varsa, söz konusu güncelleme sonunda giden ve gelen çağrıları başka bir numaraya aktarabilmeye izin verecek.

Google Voice cagri aktarma ozelliigi

Bir aramayı cevaplarken veya arama yaparken, arama seçeneklerinizde yeni bir “Aktar” düğmesi gelecek. Bu, doğrudan mevcut bir kişiye veya girdiğiniz bir numaraya aktarmanıza olanak tanıyor. Bu muhtemelen sesli olmayan bir numaraya da aktarabileceğiniz anlamına geliyor. Yine de bu yöntemle acil durum servislerine veya rehber yardım servislerine çağrı aktaramazsınız.

Bir aramayı aktarmak istediğinizi onayladığınızda, Google Voice bu arayanları birleştirir. Android uygulamasını kullanırken, aktarım işlemi sırasında orijinal arayan beklediğiniz gibi beklemeye alınacak gibi görünüyor. Yine de bir iOS cihazında, PC’de veya dizüstü bilgisayarda aynı işlemi yapmaya çalışırken aynı işlemin geçerli olup olmadığı şu an bilinmiyor.

Google Haritalar çok daha modern bir özellik kazandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz