WhatsApp’ta daha kolay kişi paylaşmak mümkün

0
566 Okunma
WhatsApp-ta daha kolay kisi paylasmak

WhatsApp kısa süre içinde bünyesine eklediği ve ekleyeceği yeni özellikleriyle birlikte daha fazla kullanıcıya seslenmeyi planlıyor. Mobil uygulamalar yeni aldığı güncellemeler sayesinde çok daha kolay ve basit hale geliyor. WhatsApp betada ortaya çıkan yeni özellik ile birlikte artık kolay bir şekilde kişi paylaşılacak. İşte yeni özellik:

WhatsApp’ta daha kolay kişi paylaşmak

WhatsApp’ın 2.20.171 numaralı yeni beta sürümü, Android’de QR kod profili paylaşımı için daha önce açıklanan desteği getiriyor. WABetaInfo ile ortaya çıkartılan yeni özellik, geleneksel olarak numara paylaşmayı ortadan kaldırıyor. Bunun yerine birçok uygulamada ve kartvizitte kullanılan QR kodu devreye giriyor. Bu sayede hızlı bir şekilde WhatsApp’ta daha kolay kişi paylaşmak mümkün oluyor.

Söz konusu seçenek şu anda, profil adınızın yanında küçük bir QR kod şeklinde görünecek. Ayarlar menünüze giderek kullanılabilir. Bu seçeneğe dokunduğunuzda, telefon numaranızın yanında kendi QR kodunuzu görebileceğiniz yeni bir bölüm açılacak. Kişilerinizi doğal olarak taramanız için kamera erişimi gerektiren birini eklemek için bir QR taramak istiyorsanız başka bir seçenek daha bulunuyor.

WhatsApp-ta daha kolay kisi paylasmak-01

Dikkat edilmesi gereken bir nokta da, Galeri simgesini kullanarak mevcut QR kodlarını görüntü kitaplığınızdan tarayabilmeniz diyebiliriz. Yani bir QR kodu screengrab ve telefon numaralarını bilmenize gerek kalmadan sizi eklemeleri için arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Android için WhatsApp beta’ya zaten kayıtlı olanlar için, en son 2.20.171 derlemesine güncellediğiniz sürece bu seçeneği görebileceksiniz.

WhatsApp çok faydalı iki yeni özellik kazandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz