Google’da ırkçılıktan rahatsız olana “Akıl sağlığı izni” çözümü!

0
97 Okunma
google akıl sağlığı izni

Dünya devi Google, çalışanlarının sorunlarına getirdiği çözüm ile yeniden gündemde. Ortaya atılan iddiaya göre Google; ırkçılık ve cinsiyetçilikten şikayet eden çalışanlara akıl sağlığı izni tavsiye ediyor.

Google’dan kadın girişimcilere özel hibe desteği

Akıl sağlığı izni Google tarafından bir çözüm olarak görülüyor

Başka çalışanların da yaptığı savunmalara göre Google akıl sağlığı iznini bir çözüm olarak görüyor. Sadece ırkçılık ve cinsiyetçilik değil başka problem yaşayan çalışanlar için de aynı çözümü dile getiriyor.

 

Google’ın eski tasarımcısı Benjamin Cruz, iş arkadaşı tarafından ırkçılık söylemlerine maruz kaldıktan sonra İnsan Kaynakları Departmanına giderek şikayette bulundu. Fakat Cruz’un aldığı yanıt şaşkınlık verici. Şirket, çalışanının izne çıkmasını talep etti. İzne çıkan Cruz, döndüğünde ise başka bir departmana geçmesi talep edildi. Daha sonra başka departmanlara başvuran Benjamin Cruz, sürekli red cevabı alarak istifaya sürüklendiğini ifade etti.

Benzer durumlar ile birçok kez gündeme gelen Google tarafında yaşanan ilk olay bu değil. Birçok çalışan bu şekilde izne ayrılarak daha sonra istifaya yönlendiriliyor. Konu gündem de yer alınca eski bir Google çalışanı da attığı tweet ile iddialara destek verdi.  Google eski iletişim yöneticisi olan William Fitzgerald;Google İnsan Kaynakları bana da aynısını yaptı. Yönetimi sorguladığım zaman akıl sağlığı izni teklifiyle karşılaştım.” ifadeleri ile tweet attı.

https://twitter.com/william_fitz/status/1368654113374838784?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1368654113374838784%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fshiftdelete.net%2Fgoogle-irkci-ve-cinsiyetci-tutumuyla-gundemde

Google akıl sağlığı izni hakkında sadece eski çalışanları ve gerçek kişiler tarafından değil; birçok anonim hesap tarafından da aynı söylemler ile gündeme geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz