Google’dan kadın girişimcilere özel hibe desteği

0
266 Okunma
Google

Google, Kadınlar Gününde adeta kadınlara hediye niteliğinde bir program ve hibe desteği duyurdu. Kadınları güçlendirmek için kar amacı gütmeyen ve sosyal faaliyetleri finanse etmek amacı ile bir dizi program ve 25 milyon dolarlık hibe desteğini verdiğini duyurdu.

Google, hibe desteği ile sistematik engellerin önüne geçilecek

Google

Sanal bir etkinlik ile duyurulan program ve hibe hakkında Google CEO’su Sundar Pichai konuşma yaptı. Programın amacı hakkında konuşan Pichai; kadınların ekonomik eşitliğe erişim, finansal bağımsızlık oluşturma ve girişimcilik fırsatına sahip olmaları için sistemik engelleri ele almayı hedeflediklerini ifade etti.

Dünya Kadınlar Günü için Google’dan özel doodle

Şirket 9 Nisan tarihine kadar dünya çapındaki ekiplerin başvurularını kabul edeceğini duyurdu. Google.org Başkanı Jacquelline Fuller, “Bu ekiplerin neye ihtiyacı olursa olsun, onların yanında olacağız ve vizyonlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olacağız” şeklinde konuşken; Hindistan’daki kadınlar için ek yatırımlar yapılacağını da belirtti. Fuller Hindistan’da yaşayan ve yetersiz hizmet alan kadınlar için 1 milyon daha ek hibe planlandığının müjdesini de verdi.  Şirket ayrıca Hindistan’da ki kadın çiftçilere destek ve dijital okuryazarlık sağlamak için Nesscom Vakfı ile ortalık kurdu. Bu vakıf ile kadınları destekleme amaçlı “Kadınların İrade” adlı programını oluşturdu.

Kadınların için birçok önceliği içeren program başvuruları 9 Nisan’a kadar devem edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz