iPhone’dan tüm dünyadan yaratıcı kadınlara destek

0
183 Okunma

Dünyanın dört bir yanındaki kadın fotoğrafçılar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘ne özel iPhone 12 telefonlarının kameraları ile 2021’de kadın olmanın onları nasıl etkilediğini konu alan fotoğraflar çektiler. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Japonya’ya, ABD’den Kanada’ya uzanan fotoğraf koleksiyonu, insanları kız kardeşlik üstüne düşünmeye teşvik ediyor.

Fotoğraf koleksiyonunda yer alan bazı fotoğrafçılar ve fotoğrafları

Vanessa Charlot, St. Louis’de yaşıyor ve ağırlıklı olarak siyah beyaz fotoğraflar çekiyor. Kolektif insan deneyiminin değişmezliğini araştıran Vanessa Charlot’un çalışmaları sosyoekonomik sorunlar ve cinsellik/cinsiyet ifadesi gibi konulara odaklanıyor.

iPhone 12 Pro Max ile çektiği seri hakkında;

“Bir kadın fotoğrafçı olarak her zaman, nesiller arası kadın aile reislerini ve onların zor zamanlarda aile bağlarına nasıl şekil verdiğini düşünüyorum. Siyahi ailelerde büyükanneler, geçmişten bu yana temel bir yapı taşı ve ailenin vazgeçilmezi olarak görülüyor. Sevgiye, konfora, dayanıklılığa ve bilgeliğe onlar aracılığıyla ulaşılabileceğine inanılıyor. Kadınların görünüşü, toplum içinde sahip oldukları değere ayrılmaz bir şekilde bağlı. Bu nedenle kadınlar yaşlandıkça, kamusal alanlarda sesleri ve yüzleri pek fazla öne çıkmıyor.” açıklamasını yapan Vanessa Charlot,  farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Celia D. Luna, Miami’de yaşayan bir moda ve portre fotoğrafçısı. Celia, renkli ve anlatıma dayalı yaklaşımıyla farklı kültürleri ve güçlü kadınları merceğine alıyor. iPhone 12 ile çektiği fotoğraflar hakkında;

“Kız kardeşliği anlatmak ve kadınları Toprak Ana kadar ihtişamlı bir şekilde fotoğraflamak istedim. Çünkü çoğu kadının bebek beklerken geleceğin getireceklerini daha iyi anladığını fark ettim. Taşıdıkları bebek için en iyisini isterken, Toprak Ana’ya iyi bakmakla ilgili kaygıları da yoğunlaşıyor. Öylesine büyük bir şeye iyi bakmak, ancak birlikte, yardımlaşmayla altından kalkılabilecek bir iş.” açıklamasını yapan Luna, çektiği fotoğrafların ona kadınlar arasındaki bağı anlamasına yardımcı olduğuna değindi.

 

Uzmanlık alanı turizm olan Rocio, kullandığı renklerin yumuşaklığı ile fotoğraflarında tüm duygularını aktarabiliyor. iPhone 12 serisinin en küçük üyesi Mini ile yaptığı çekimlerinden bahsederken; Normalde doğa fotoğrafları çekiyorum veya modellerle çalışıyorum. Ancak otoportreler beni gerçeklikle yüzleşmeye ve kendimi bulmaya zorluyor. Fotoğrafçılık sanatında daha duygusal ve kadınsı bir bakış açısıyla varlık göstermeyi, gördüklerimdense hissettiklerimi fotoğraflamayı seviyorum. iPhone’um da tam olarak bunu yapmama olanak veren çok değerli bir araç. Geniş kameranın yüksek miktarda ışık alabilmesi sayesinde, bu fotoğrafı yalnızca penceremden içeri giren ışığı kullanarak çektim. Sonuçta, gölgelerin oluşturduğu bu güzel kontrast ve tüm fotoğrafta gördüğümüz gerçeğe çok yakın renkler ortaya çıktı.” açıklamalarını yapan Rocio, kadın olmanın anlayışlı, şefkatli ve sevgi dolu olmak anlamına geldiğini belirtiyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz