Google’ın balonu 1 milyon saat boyunca uçtu!

0
162 Okunma

Bazı büyük şirketlerin dünyadaki herkese internet ulaştırmak için planları bulunuyor. Daha önce bunun için uzaya Starlink uydularını uzaya fırlatanSpaceX‘e karşılık Google da balonlarını gökyüzüne çıkardı. Google’ın balonu Project Loon yakın zamanda önemli bir başarıya imza attı. Balonlar, gökyüzünde milyonlarca kilometre yol gitti.

https://youtu.be/mcw6j-QWGMo

Google’ın balonu Project Loon ilk kilometre taşını ekledi

Google’ın ana şirketi Alphabet tarafından geliştirilen Project Loon, 1 milyon saatten fazla stratosferik uçuş kaydetti. Balon gökyüzünde 24.9 milyon mil yol gitti.

2011 yılından beri test edilen balonlar dünya çapında yaklaşık 40 milyon kilometre yaptı ve 1.000 kez uçtu. Balonların toplam uçuş süresi de 1 milyon saati aştı.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Pinterest size nefes aldırmaya başlayacak

Yerden 20 kilometre yükseklikte uçan balonlar olumsuz hava koşullarından ya da uçak gibi beklenmeyen durumlardan etkilenmeden internet hizmeti verebiliyor. Burada yapay zeka desteği devreye giriyor. Dağıtılacak internet yeryüzündeki internet servis sağlayıcılarından kablosuz olarak alınıyor. Güneş enerjisini kullanarak hareket eden balonlar, rüzgarın yardımıyla dünyayı turlayabiliyor.

Genişbant balonlar tüm dünya için umut verici bir proje olsa da henüz başlangıç aşamasında ve şimdilik sınırlı kullanımda. Ancak başta da dediğimiz gibi büyük şirketlerin tüm dünyaya internet sağlamak gibi hedefleri var. Burada dönüm noktası uygunluk durumu olacak. Kullanımların ne kadar yaygınlaşacağını ilerleyen zamanda göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz