Gorilla Glass 6 çok daha dayanıklı olacak!

0
492 Okunma
Gorilla Glass 6 ve özellikleri

Gorilla Glass 6 ile telefonlarımız 15 kat daha fazla koruma altında!

Gorilla Glass ; Apple, Samsung, LG ve daha birçok markadaki akıllı telefonun ekranını koruyor. İki yıl önceki son yenilemeden sonra, şimdi ise Corning; Gorilla Glass 6’yı piyasaya sürdü. Üstelik artık her zamankinden çok daha dayanıklı!

Gorilla Glass 6 ve özellikleri

Corning için yapılan bir tüketici anketi, telefonlarımızı yılda yedi kez düşürdüğümüzü gösteriyor. Gorilla Glass 6, akıllı telefonlarımızın elimizden kayıp düşmesi korkusu konusunda biraz içimizin rahatlamasını sağlıyor. 15 defa tekrarlanan 1 m’lik test düşüşlerine rağmen testen cam sağlam çıkabiliyor. Corning’in  teknolojisi ile geliştirilen Gorilla Glass 6,  Gorilla Glass 5’den  mümkün olandan çok daha yüksek  bir şekilde sıkıştırma seviyeleri sağlıyor. Tamamen yeni olan cam bileşimi, kimyasal olarak güçlendirilmiş şekilde karşımıza çıkıyor. Kimyasal güçlendirme, büyük iyonların aşırı sıcaklıklarda cam yüzeyine sıkıca sarıldığı bir iyon değişimi süreci ile tamamlanıyor. Cama eklenen sıkıştırma özelliği, ortalama olarak istenmeyen düşme olaylarına karşı camın hayatta kalma olasılığını artırmaya yardımcı oluyor.

Corning, çizilme direncinin Gorilla Glass 5’tekiyle aynı seviyede olduğunu doğruladı. Ne yazık ki camların çizilmesi konusunda hiçbir gelişme yok!

Birçok üretici, sadece telefonun ön kapaklarından kaybolan kenarlık çerçeveleri değil, aynı zamanda ürettikleri telefonlar için bir cam desteğinin olmasını benimsiyor. Henüz hangi telefonların yeni camdan faydalanacağı bilinmiyor ancak; gözlemlerimize göre çok yakın bir zamanda akıllı telefonlarımızda yerini alacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz