Guess ve Alibaba’nın ‘FashionAI’ işbirliği

0
312 Okunma

Siz de alışveriş yaparken ne alacağına bir türlü karar vermeyenlerden misiniz? Alibaba ve Guess, birlik olarak AI (yapay zeka) ile bu sorunu yaşayan kadınlara FashionAI uygulaması ile yardım etmeye karar verdi. Guess ve Alibaba’nın AI işbirliği sayesinde artık kıyafet uyumlarını denemeden ve gözünüzde canlandırmak zorunda kalmadan görebileceksiniz!

FashionAI

Daha önce Amazon’un yaptığı ‘evde moda tavsiyeleri alma’ uygulaması Echo Look‘tan sonra moda dünyasında teknolojinin etkisi git gide artmaya başladı. Öyle ki, artık evden değil, mağazada alışveriş yaparken kombin önerileri alabileceğiz. Guess ve Alibaba’nın beraber çalışarak ortaya çıkarttığı FashionAI uygulaması sayesinde alışveriş esnasında kombinimize karar vermeye çalışırken bilgisayardan bizim için seçilen kombin örneklerini görebileceğiz.

Ayrıca mağaza içinde kullanılan Smart ayna, elimizde tuttuğumuz parçanın modelini tanıyıp bize mağaza içerisinde bulunan diğer kıyafetlerden kombin önerilerinde bulunabilecek. Bunun güzel kısmı ise buna internet üzerinden yaptığımız alışverişteki parçaların da dahil olması. Satılan her kıyafetin üzerinde onları aynaya bağlayabilecek küçük Bluetooth cihazları bulunacak.

Fashion AI, henüz sadece Hong Kong Polytechnic Üniversitesi’nin kampüsünde denendi ancak deneyimleyenler bu işbirliğinin muhteşem olduğunu söyledi. Hiç şüphe yok ki alışverişleri saatlerden dakikalara indirecek bu uygulama yakın zamanda kullanılmaya başlanacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz