NFC sensör ile etlerimiz denetim altında!

1
429 Okunma
Koklamaya son! NFC sensör etlerimizin bozuk olup olmadığını test edebiliyor!

NFC Sensör, telefonlarımızdaki bir uygulama vasıtasıyla etlerimizin bozulduğu veya bozulmadığını tespit etmemize izin veriyor!

NFC sensör sayesinde, koklama derdine son! Bazen, buzdolaplarımızdaki etlerimizin son kullanım tarihinin geçip geçmediğine, etlerimizi koklayarak karar vermek zorunda kalırız. Bu yöntemin işe yarayıp yaramaması,  koku duyularımızın duyarlılığına bağlıdır. Bu sorunumuza el atan bilim adamları, etlerimizdeki bozulmayı tespit edebilmemiz için akıllı telefonlarımız ile iletişim halinde olan bir gaz sensörü  geliştirdi.

Koklamaya son! NFC sensör etlerimizin bozuk olup olmadığını test edebiliyor!

Bu teknoloji, Nanjing ve  Austin Üniversitesi’nden oluşturulan bir ekip tarafından geliştirildi. Sensör küçük, düz bir NFC etiketine entegre edilerek geliştirildi. NFC sensörün kendisi ise; nano yapılı iletken polimerden oluşarak oluşturulmuş. NFC sensörleri sayesinde; biyojenik aminler (BAs) olarak bilinen ve etin hoş olmayan kokusunu oluşturan bileşikler tespit edilebiliyor.

Laboratuar testinin sonuçlarına göre,  NFC sensör etiketleri; 30 ºC sıcaklıkta 24 saat bırakılan çiğ etin bozulup bozulmadığını gösterebiliyor. Aynı zamanda sensörler,  akıllı telefonlarımıza bir  uygulama aracılığı ile kablosuz olarak etlerimizin durumunu bir uyarı iletiyor. Kusursuz bir şekilde koku algılayan sensörlerin, çiğ etlerle birlikte paketlenecek şekilde, hem müşterilere hem de gıda tedarikçilerine sunulması düşünülüyor.

1 Yorum

  1. Evet, kasapların işine yarar. Sade kullanıcılar için telefon üreten hiçbir üreticiye NFC’yi tavsiye etmem. NFC’nin başarılı olabilmesi için writer ve reader yazılımının çok gelişmiş olması, her telefonda bulunması ve NFC etiketlerinin de çok ucuz olması gerekir. Bunlar olmadıktan sonra NFC gereksiz maliyet kalemi ve şarj israfından başka birşey değildir. MacroDroid gibi yazılımlar NFC’ye olan ihtiyacı da çok büyük oranda ortadan kaldırmaktadır. Diğer taraftan NFC telefonlarda çeşitli şekillerde ödeme sistemi olarak da kullanılabilir ama ne yazık ki telefonlarda çok büyük güvenlik sorunları vardır. Ödemelerde kullanılabilecek tek cihaz elektronik cüzdandır. NFC’de elektronik cüzdanda kendine yer bulacaktır…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz