Günde 1 milyon kez temassız ödeme yapılıyor!

0
97 Okunma

Kredi kartı ile temassız ödeme yapmaya başladığımızdan beri ödemeleri çok daha hızlı ve pratik bir şekilde yapıyoruz. Şifre girmek için vakit kaybetmediğimiz ödeme yöntemine olan ilgi de her geçen gün artıyor. 

Kara tahta tarih oldu! Yeni moda Microsoft Surface Hub 2!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayınlanan rapora göre, şubat ayı boyunca 1 milyondan fazla temassız ödeme işlemi yapıldı. Hem kart hem de kart kabul noktasında temassız yaygınlığı hızla artmaya devam ediyor.

Bugün kredi kartlarının yüzde 48’inde, banka kartlarının ise yüzde 18’inde temassız ödeme özelliği bulunuyor. Ödeme noktalarındaki terminallerin de yüzde 55’inin temassız teknoloji ile uyumlu olduğu söyleniyor.

2018 yılı şubat ayında toplam internet harici fiziki ödemelerin yüzde 3,1’i temassız olarak gerçekleşirken, bu yıl bu oranın yüzde 6’yı geçtiği görülüyor. Temassız işlem ortalamasının ise 33 TL’ye çıktığı bilgisine ulaşılıyor.

Tüketiciler temassız kredi kartı ile ödeme özelliğini en çok market alışverişlerinde ve AVM’lerde kullanıyor. Bu sıralamayı yemek alışverişi takip ediyor. Akaryakıt sektörlerinde de temassız ödemenin popülerliğinin her geçen gün arttığı görülüyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz