Gündem olan grafen içerikli maske ne işe yarıyor?

0
952 Okunma
grafen içerikli maske

Grafen içerikli birçok malzeme hayatımıza gireceği günü bekliyor. Bazı markaların grafen içerikli montlar ve ekipmanlar ürettiğini biliyoruz ancak sağlık sektöründe kullanımı bir süredir bekleniyordu. Grafen içerikli maske kozmetik sektörünü değiştirebilir mi?

Maskeler konusunda oldukça bilinen markalara ev sahipliği yapan Güney Kore, kozmetik olarak kullanılması için grafen içerikli maske adımını attı. Gelişmiş malzeme grubu Haydale grafeni, iCraft markasının yakın zamanda piyasaya sürülen kozmetik yüz maskesi sayfasına dahil edildi.

grafen-icerikli-maske

Grafen içerikli maske kozmetik sektörünü değiştirebilir

İntenet sitesine dahil edilen grafen içerikli maske bir soruyu tekrar gündeme getiriyor. 16 yılın sonunda artık grafen içerikli ürünleri görebilecek miyiz?. Bu sorunun cevabını kesin bir şekilde vermek mümkün değil ancak yine de iCraft markası grafen içerikli maskesini internet sitesine eklemiş durumda.

Bilgisayar ve ağ ekipmanı da üreten Koreli bir şirket olan iCraft, bu adımıyla merak uyandırıyor. Kozmetik yüz maskelerinin grafenden nasıl faydalanacağını aktarmamış olan şirket, grafen içeriğini günlük kullanım için sunmayı hedefliyor.

Söz konusu maskeler, cildin ürünü biyoelektrik akımlar yoluyla emmesine yardımcı olmak için grafenin termal ve elektrik iletkenliğini kullanan yüz şekilli kumaşlardan alıyor.

Bütün bu gelişmeler malzeme bilimi ile ilgilenenler tarafından memnuniyetle karşılanacaktır ancak uygulamalarının güneş hücrelerini, uçak kanatlarını ve optik iletişim sistemlerini içermesi beklenen grafenin ilk günlerinden çok uzak gibi duruyor.

Maske ile karşımıza çıkan bu malzeme, kurşun geçirmez yelekler, beyin implantları ve daha hızlı telefon şarjı için de çıkabilir mi? Bunlar için biraz daha sabırlı olamamız gerekiyor olsa da yine de tekrar gündeme gelmesi oldukça iyi duruyor.

”Benim maskem tasarım olmalı” diyenler için: AusAir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz